Ти да видиш! Домусчиев дал 30 милиона, за да има конкуренция за Лудогорец


Ти да видиш! Домусчиев дал 30 милиона, за да има конкуренция за Лудогорец

2550 0

Кирил Домусчиев ще се окаже един от най-големите дарители в България. Според собствените си думи, той се е разделил с 30 милиона лева, за да бъде "А" група конкурентноспособна. От това имал нужда неговия Лудогорец. Така олигархът обясни странната сделка за ТВ-правата на "А" група, обявена вчера. Тогава срещу крупната сума Домусчиев си осигури правата на футболния елит за срок от 5 години.

"Не се опитвам да монополизирам българския футбол. По-скоро се старая да въведа успешен бизнес и спортен модел в Лудогорец. За монополизиране няма как да се говори, тъй като средствата от телевизионните права отиват в касата на БФС и се разпределят между клубовете.

За Лудогорец е важно в България да има силно първенство и конкурентноспособни отбори. Ние ще се постараем да осигурим това.

Целта пред Лудогорец е шампионска титла, осигурили сме им абсолютно всичко необходимо, правят подготовки в Турция и Испания, ще играят срещу силни отбори, всичко е на високо професионално ниво, оттук нататък трябва малко и късмет", каза Домусчиев пред радио К2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички