Домусчиев взе "А" група и спаси Левски с половин милион


Домусчиев взе "А" група и спаси Левски с половин милион

2421 0

Босът на "Левски" Тодор Батков е продал на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев 50-те процента от акциите си във фирма "Футбол Про Медия”.

"Всъщност сделката беше осъществена още в края на ноември, но никой не й даде гласност. Днес имахме среща за телевизионните права, на която съобщихме за промяната. Явно оттам е изтекла информацията", заяви адвокатът.

"Осъществих сделката с Кирил Домусчиев в името на "Левски”. Продадох акциите си срещу 500 000 лева. Времената са тежки, нашият клуб не е в онова цветущо състояние, за което многобройните ни привърженици мечтаят. И трябва по някакъв начин да закърпваме положението.

Процентите, които аз притежавах, първоначално бяха 45. Толкова имаше и Домусчиев, а останалите 10 процента се държаха от бившите собственици на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов. Впоследствие, когато представителите на фирма "Титан” се оттеглиха, ние с Домусчиев придобихме по 50%. Сега вече той едноличен собственик на "Футбол Про Медия", заяви Батков.

Днес в БФС се проведе среща между собствениците на клубове, Борислав Михайлов и фирмата "Футбол Про Медия“. Футболните босове в България приеха оферта, която ще вкара във футбола 30 млн. лева за период от 5 години, като парите са свързани с телевизионните права.

Офертата е била единодушно приета от клубовете, които са били представени от най-ръководните си фактори – Тодор Батков от "Левски", Александър Томов от ЦСКА, Николай Гигов от Локо (Сф), Кирил Домусчиев от Лудогорец и представители на другите клубове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички