Стойчо вече значи мирна стойка пред Лудогорец


Стойчо вече значи мирна стойка пред Лудогорец

2748 0

Когато Стойчо Стоев бе назначен за старши треньор на "Левски" след Димитър Пенев и Димитър Димитров, двата гранда на родния футбол се оказаха водени от адаши. През тази седмица пък се заговори за "синьо-червена" коалиция срещу Лудогорец и дуетът Младенов-Стоев се надигна като хълм в Делиормана срещу доминатора в родния футбол Лудогорец. Оказа се обаче, че името Стойчо сега означава мирна стойка пред актуалния (и най-вероятно бъдещ) шампион на България.

"Червеният" водач е агресивен и безграничен, човекът, съгласил се да спасява "синята" кауза - пасивен и етичен, но към настоящия момент нито един от двамата не е в състояние да разклати безметежното битие на Лудогорец. И както е тръгнало, "орлите" ще спечелят още три титли.

Разбира се, и на "Армията", и на "Герена" треньорите се оказаха заложници на играчите си по-болезнено от който и да било друг път. Младенов не може да влезе и да вкара дузпата срещу Берое вместо Стефан Николич (а ще я вкара), няма как и Стойчо Стоев да застане на вратата вместо Пламен Илиев и да реагира адекватно при корнера за разградчани, от който падна победния гол (при всяко положение няма да сгреши толкова комично). От друга страна, и Младенов, и Стоев познават достатъчно добре "зелените". "Червеният" треньор е играл достатъчно мачове срещу тях, а "синият" им е бил треньор съвсем не толкова отдавна.

В същото време срещу двамата имаме уж кроткия и мек Георги Дерменджиев, който вече тропа по масата - тоест съчетава двата стила на поведение на съперниците си. И засега успява да овладее положението - Лудогорец пак е първи, зад гърба му е историческо участие в Шампионската лига, подплатено с първите точки на български представител, а и да не забравяме Суперкупата. И вече има самочувствието да каже: "Ще стисна ръката на всеки, който постигне по-големи успехи от мен".

Да, според старата максима статуквото (актуалното положение на нещата) е за това, за да се нарушава. Истината е, че ЦСКА и "Левски" поддържат статуквото, а то е с Лудогорец на върха. И правят така, че зеленото в действителност успокоява очите (до приспиване) на "Армията" и "Герена", а не ги боде...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички