Спортинг Брага - отбор без шампионска титла в Португалия, но с финал в Лига Европа


Спортинг Брага - отбор без шампионска титла в Португалия, но с финал в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1769 0

Португалският Брага е един от съперниците на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа. Другите два са Истанбул ББ и германският Хофенхайм. 

Брага, който завърши пети в португалското първенство през миналия сезон, беше след най-добрите варианти за съперник от първата урна. В нея бяха отбори като Арсенал, Милан, Виляреал, Лацио, Залцбург и Атлетик (Билбао).

Клубът е основан през 1921 година и играе домакинските си мачове на "Ещадио Мунисипал де Брага" с капацитет над 30 000 места. По търговски причинио съоражението е известно като AXA, който бе реновиран за Европейското през 2004 година. След 2000г. Брага се нарежда сред успешните тимове в Португалия, като през 2008г. се превръща в първия португалски тим, печелил Купата Интертото на УЕФА, преди да стане част от Лига Европа.  Тимът досега няма титла на Португалия, но има спечелени две купи на страната през 1966-а и 2016-а година.

През сезон 2010/2011 за първи път се класира за групите на Шампионска лига, а в крайна сметка завършва сезона като финалист в Лига Европа. Тогава в Дъблин губят от местния съперник Порто с 0:1.През сезон 2012/2013 също се класира за ШЛ, елиминирайки Удинезе.

През настоящия сезон в Лига Европа, Брага стартира от третия квалификационен кръг. Португалците много трудно преодоляха и двата северни съперника, които им отреди жребия. Шведският АИК беше отстранен с гол в 120-ата минута на продължението. Гостите водеха с 0:1 до 74-ата минута на реванша в Брага.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички