Само с 1 победа в последните 5 мача и с Георги Йомов голмайстор: Локомотив Сф притеснява сериозно ЦСКА


Само с 1 победа в последните 5 мача и с Георги Йомов голмайстор: Локомотив Сф притеснява сериозно ЦСКА
Снимка: Getty Images

3038 0

Тази вечер от 20:30 часа ЦСКА приема Локомотив София в двубой, който ще сложи край на междинния 11-ти кръг в Първа лига. "Червените" ще се надяват да продължат добрата си серия от последния мачове и да оправдаят ролята си на фаворит пред феновете на стадион "Българска Армия".

Преди двубоя отборът на Нестор Ел Маестро е на 4-то място и има 18 точки". След трагичния старт на сезона домакинтие успяха да влязат в ритъм и в последните си 5 срещи записаха 4 успеха и 1 равенств. № от успехите са и поредни. "Железничарите" са надолу в класирането, на 12-то място с едва 9 точки. От скоро са и с нов треньор в лиценто на Данило Дончич, под чието ръководство записаха загуба от Лудогорец и побада срещу Славия. Локо има една победа и цели четири загуби пак в последните си официални срещи.

Любопитна статистика в последните срещи

Въпреки че ЦСКА е сочен за абсолютен фаворит, то в последните двубои Локомотив сериозно притеснява и затруднява съперника си. Интересно е да се отбележи, че в последните три софийски дербита няма победител.

През миналия сезон двата отбора изиграха два мача, които обаче останаха без победител. Първо на стадиона в "Надежда" се стигна до 1:1, като до самия край домакините водеха в резултата, но Браян Морено изравни в 90', за да спечели точка за "червените".

На 6 ноември миналата година на "Армията" не се излъчи краен победител и срещата завърши при нулево равенство. И двубоят преди тях (б.р. игран на 13.02.2022) отново се стигна до 1:1, като за домакините отбеляза Симеон Славчев, а за ЦСКА Георги Йомов.

И като цяло, в последните 5 двубоя само веднъж ЦСКА побеждава Локомотив Сф. Това се случва през 2021 година в 17-ия кръг на шампионата. Тогава "червените" са домакини и стигат до крайния успех с 2:0 с голове на Жорди Кайседо и отново Георги Йомов. В последните пет срещи Локо София също има една победа. Тя обаче е за Купата на България през 2016 година, когато с 2:1 отстранява ЦСКА още в началната фаза на турнира. Преди днешния двубой наставникът на Локо София заяви, че по всяка вероятност ще залага на по-дефанзивна тактика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички