"Смъртна присъда" за Лудогорец: 4-кратният победител в Шампионска лига Аякс на пътя на "орлите" в Лига Европа


"Смъртна присъда" за Лудогорец: 4-кратният победител в Шампионска лига Аякс на пътя на "орлите" в Лига Европа
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

10746 0

Българският шампион Лудогорец изтегли възможно най-тежкия жребий за потенциалния плейоф за влизане в груповата фаза на Лига Европа. Ако "орлите" отстранят Астана, то на последното стъпало преди групите ще се изправят срещу 4-кратния носител на трофея в Шампионска лига Аякс

Нидерландският гранд е в тежко състояние към момента, но винаги блести със своите млади футболисти и несъмнено би бил изключително неприятно изпитание за разградчани. Българският отбор обаче първо трябва да мисли единствено за Астана.

Ивайло Петев и компания гостуват в Казахстан във вторник (08.08), а малко над седмица след това приемат Астана на "Хювефарма Арена" (17.08). При евентуален дуел с Аякс домакин в първия мач ще бъде Лудогорец. Сблъсъците биха се състояли на 24 август и на 31 август. 

Жребият бе теглен в централата на УЕФА в Нион, Швейцария.

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ

Къде да гледаме жребия за Лига Европа: Лудогорец научава потенциалния си съперник

По традиция - няколко часа преди жребия станаха ясни потенциалните опоненти на "орлите" за плейофа за влизане в групите, ако се справят с Астана. 

До момента в Европа Лудогорец се справи с Партизани след поражение с 0:2 в първия мач и разгром с 4:0 в реванша. Във втория квалификационен кръг на Шампионска лига обаче завърши 1:1 в първия мач с Олимпия Любляна и загуби втория по драматичен начин с 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички