Слънце, дъжд от голове и сняг в Разград: Лудогорец прегази Монтана за място на 1/2-финалите (ВИДЕО)


Слънце, дъжд от голове и сняг в Разград: Лудогорец прегази Монтана за място на 1/2-финалите (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6501 0

Отборът на Лудогорец се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на България, след като разгроми Монтана с 5:0 на "Хюфеварма Арена". "Орлите" бяха гости в тази среща, но мачът се изигра на техния стадион, тъй като този на "сините" е в ремонт.

Мачът в Разград започна на слънце, през първото полувреме заваля дъжд от голове, а през вторите 45 минути дойде ред и на снега... Интригата приключи още през първите 45 минути, когато с по два гола се отчетоха Доминик Янков и новото попълнение Матиас Тисера. Попадението за 4:0 бе много красиво, а по-надолу в текста ще откриете ВИДЕО от изпълнението на 21-годишния Янков.

Футболистите на Анте Шимунджа доминираха тотално в хода на цялата среща и макар през второто полувреме темпото на игра логично да спадна, те до последно опитваха да вкарат още. Това се случи и крайното 5:0 бе оформено в 79-ата минута чрез Каули. Трябва да се отбележи и че вратарят на Монтана Петър Петров също се отчете с няколко добри спасявания!

Ето как се разви 1/2-финалът на "Хювефарма Арена":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В Разград бе слънчево, но студено и на трибуните на "Хювефарма Арена" не присъстваше много публика. Вратата на Монтана бе "разпечатана" още в 5-ата минута, когато защитник в "синьо" сгреши фатално в наказателното поле и остави топката заложена за Доминик Янков, който отблизо не остави шансове на Петър Петров - 1:0 за Лудогорец! Домакините в днешната среща не се стъписаха от ранното попадение и в следващите минути опитаха да изнесат играта, организирайки две хубави атаки, но опитите им разочароваха в завършващата си фаза. 

Петнадесет минути след първия съдийски сигнал "орлите" стигнаха и до втори гол, когато постепенна атака бе завършена от новото попълнение Матиас Тисера с премерен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Монтана - 2:0 за Лудогорец! Това бе дебютно попадение за аржентинеца със зеления екип, а асистенцията бе на Доминик Янков! Една минута по-късно резултатът можеше да стане и класически, но този път Петър Петров се намеси решително. 

В 25-ата минута един от най-опитните играчи в състава на "сините" - Владимир Айтов, напусна принудително заради травма, а на негово място в игра се появи Виктор Стойков. Междувременно футболистите на Анте Шимунджа продължаваха да търсят трети гол с извеждащи подавания от дълбочина, но в три поредни ситуации бяха маркирани засади.

Логичното се случи в 33-ата минута, когато Рик Джонатан проби отляво, навлезе навътре и пусна успореден на голлинията пас, който Матиас Тисера засече на празна врата - 3:0 за Лудогорец! ВАР провери и потвърди редовността на гола, но е редно да се отбележи и усетът на аржентинеца, който остана "на ръба" на засадата. В 44-ата минута Петър Петров показа чудесен рефлекс и спаси чист гол след удар на Вандерсон от дъгата на наказателното поле. 

Само минутка по-късно обаче, вратарят на Монтана не помръдна и остана на мястото, след като Доминик Янков опита удар от около 30 метра, който влезе в горния ляв ъгъл на вратата му - 4:0 за Лудогорец! (вижте попадението на ВИДЕО)

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Макар че интригата в този двубой приключи рано-рано, Лудогорец продължи да атакува от първата минута на втората част, а играчите на Анте Шимунджа започнаха да опитват по-атрактивни отигравания. В 55-ата минута Рик Джонатан направи голям пропуск, след като от точката на дузпата прати топката високо над вратата.

Мачът бе започнал на слънце, но един час по-късно над "Хювефарма Арена" заваля сняг! В 63-ата минута Тисера бе близо до хеттрик, след като се пребори със защитник в "синьо" за една дълга топка, но ударът му бе много слаб и по земя.

В 79-ата минута резултатът стана 5:0 за Лудогорец - Матиас Тисера показа, че не е егоист и останал на стрелкова позиция реши да подаде към Каули, който отбеляза на празна врата.

Стартови състави:

Монтана 1. Петър Петров, 2. Стоян Предев, 5. Даниел Стоянов, 10. Владимир Айтов, 14. Димитър Буров, 13. Йордан Йорданов, 8. Алекс Тодоров, 11. Борислав Дамянов, 17. Бушентуф Фудил, 19. Владислав Цеков, 7. Лиандро Мартис

Лудогорец: 12. Симон Слуга, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 79. Тихомир Димитров, 21. Жан Карничник, 8. Клод Консалвеш, 64. Доминик Янков, 88. Вандерсон, 37. Бърнард Текпетей, 73. Рик, 10. Матиас Тисера

Коя ТВ ще излъчи срещата - вижте ТУК

Какви са коефициентите за този сблъсък - вижте ТУК

ПРЕДИ 1/4-ФИНАЛА

Пътят на Монтана до тази фаза - победа над ЦСКА 1948 с 1:0 (1/16-финал) и победа над Левски Крумовград с 3:2 (1/8-финал) след изпълнение на дузпи.

Пътят на Лудогорец до тази фаза - победа над Спартак Варна (1/16-финал) с 1:0 и победа над Локомотив Горна Оряховица с 3:1 (1/8-финал).

Монтана се намира на 9-о място във Втора лига и е в серия от две равенства - 1:1 с Левски Лом и 0:0 с Добружда. Лудогорец пък е лидер в Първа лига и има аванс от четири точки пред втория ЦСКА. Отборът на Анте Шимунджа е 100-процентов в официалните си мачове през 2022 година - три победи от три мача (4:0 срещу Арда, 2:1 срещу Черно море и 3:1 срещу Славия).

*За последен път Монтана и Лудогорец играха един срещу друг на 10 април 2021 година, а тогава мачът от 23-ия кръг на първенството ни завърши с минимален успех за "орлите" (1:0 - Кешеру, дузпа).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички