ЦСКА подчини Локомотив Пловдив и е на полуфинал в Купата на България!


ЦСКА подчини Локомотив Пловдив и е на полуфинал в Купата на България!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6587 0

Отборът на ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 2:0 като домакин в 1/4-финален сблъсък от Купата на България. Жорди Кайседо и Георги Йомов се разписаха за победата на "червените", а с помощта и на няколко ключови намеси на Густаво Бусато ЦСКА заслужено си класира за полуфиналите на надпреварата.

Още в първите секунди на срещата Локомотив Пловдив можеше да излезе напред в резултата. Преслав Боруков бе изведен сам срещу вратаря на ЦСКА Густаво Бусато и опита удар, но стражът на "червените" успя да застане така, че да блокира изстрела.

В 33-ата минута ЦСКА откри резултата. Жорди Кайседо получи пас зад отбраната на Локомотив и с мощната си физика успя да надиграе Мартин Паскалев. След това таранът излезе срещу вратаря на Локомотив Лукас Рейдър и прекара топката между краката му - 1:0!

В 41-ата минута ЦСКА удвои преднината си. Георги Йомов овладя топката в наказателното поле и получи пространство за изстрел. Ударът му рикошира в противников играч, което направи невъзможно за вратаря Рейдър да се намеси - 2:0!

СТРАСТИ МЕЖДУ ЦСКА И ЛОКО ПЛОВДИВ НА ТЕРЕНА И ИЗВЪН НЕГО (ГАЛЕРИЯ)

Подобно на началото на полувремето, и в края Густаво Бусато се превърна в герой за ЦСКА. Стражът на "червените" успя да спаси много опасен удар на Александър Василев в наказателното поле, запазвайки двата гола аванс на домакините.

През втората част ЦСКА продължи да доминира, като контролираше мача. В средата на полувремето Димитър Илиев имаше добър шанс да вкара, но не намери целта. В 81-ата минута Преслав Боруков отново излезе сам срещу вратаря Бусато, но стражът на ЦСКА пак го спря.

Така ЦСКА отстрани Локомотив Пловдив и е първият отбор, който се класира за полуфиналите в Купата на България. В сряда са други два четвъртфинала - Монтана срещу Лудогорец и Септември София срещу Левски, докато в четвъртък Славия посреща Берое.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Кох, Мазику, Жеферсон, Юга, Мухар, Кери, Йомов, Кайседо

Локомотив Пловдив: Рейдър, Томашевич, Паскалев, Гомис, Витанов, Умарбаев, Василев, Карагерен, Марсел, Илиев, Боруков

ПРЕДИ МАЧА

За Стойчо Младенов в стартовия състав се завръща левият бек Брадли Мазику. Конгоанецът трябва да се пази от получаване на жълт картон, за да не пропусне дербито с Левски. Георги Йомов също е възстановен от травмата си.

Възможно е Младенов да заложи на Яник Вилдсхут вместо Греъм Кери на левия фланг, а в центъра се очаква да започнат Карло Мухар, Амос Юга и Жеферсон. Двубоят пропусат контузените Ахмедов, Варела и Морено.

Александър Тунчев няма да разчита на контузения Салинас. След наказание в игра се завръща Александър Василев. Очаква се като титуляр да започне Венсан Марсел, който да е плеймейкър зад двамата нападатели Преслав Боруков и Димитър Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички