След поредната награда Кирил Десподов се изравни с Христо Бонев и Ивелин Попов


След поредната награда Кирил Десподов се изравни с Христо Бонев и Ивелин Попов
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2186 0

Футболистът на Лудогорец Кирил Десподов грабна за втори пореден път наградата "Футболист на годината" на България. С общо третия си такъв приз българският национал се нареди до легендата Христо Бонев и бившия капитан на националния отбор Ивелин Попов, които също са трикратни победители.

Зума печели през 1969, 1972 и 1973 г. Попето прави това в три поредни години – 2015, 2016 и 2017, като бива "детрониран" именно от Десподов. Нападателят печели първото си отличие през 2018-а като състезател на ЦСКА, а това му помага после за трансфера в Серия А – в Каляри, пише "Тема спорт".

Безспорният рекордьор е Димитър Бербатов със 7 награди, а втори е Христо Стоичков с 5. Интересното е, че от 2018-а насам за пети път футболист от родния елит печели приза. Победителите са все Десподов - 3 пъти и Димитър Илиев - 2 пъти.

Освен това за трети път състезател, носещ екипа на Лудогорец, триумфира. Първият бе вратарят Владислав Стоянов през 2014-а и след това два пъти Десподов. Рекордьор в тази класация е ЦСКА със 17 отличници.

След награждаването Десподов заяви, че е готов за нов трансфер в чужбина, но поне до лятото остава в Лудогорец.  "Щом съм в Лудогорец, значи се чувствам добре и съм щастлив. Всички видяхте какво отношение показа клубът, оставам до лятото, после ще видим как ще се развият нещата. Искам отново трансфер в чужбина, мисля, че ми е време отново да изляза и този път се надявам да се развият по-добре нещата. Лудогорец ми е дал много през тези две години и съм много щастлив".

А всички наградени на церемонията "Футболист на годината" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички