След ЦСКА: Лудогорец също си изпати от последния в класирането Царско село


След ЦСКА: Лудогорец също си изпати от последния в класирането Царско село
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4738 0

Последният в Първа лига Царско село успя да вземе точка от лидера Лудогорец в мач от 24-ия кръг на първенството. Двубоят в полите на Витоша завърши 1:1, а головете бяха дело на Лукас Мартинс в 12-ата минута и на Оливие Вердон в 56-ата. Интересно е да се отбележи, че това бе първо равенство за тима на Анте Шимунджа през сезон 2021/22 в Елита.

Тимът на Стефано Макопи стоя много добре на терена срещу десеткратните шампиони на страната и напълно заслужено спечели точката. Теренът на комплекса "Царско село" определено не бе по вкуса на "орлите", но след равенството с ЦСКА в предходния кръг, сега "царете" доказаха, че имат голям потенциал.

Лудогорец събра актив от 58 точки и утре, 20 март, отборът на Стойчо Младенов може да скъси изоставането си от върха на 6 пункта, ако успее да победи Ботев в Пловдив. Царско село пък продължава да бъде на последното място с едва 13 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Теренът на Спортен комплекс "Царско село" не бе в най-доброто си състояние и още в началните секунди Сисиньо се подхлъзна в близост до тъча. В 120-секунда Сотириу направи голям пропуск, след като Спас Делев го намери с центриране на втора греда, но централният нападател на "орлите" не успя да нанесе хубав удар по топката. Три минути по-късно Айкуб Абу получи жълт картон за нарушение срещу Клод Гонсалвеш, макар и двамата футболисти да пострадаха при тежкото единоборство.

Изненадващо в 12-ата минута домакините излязоха напред в резултата, след като Лукас Мартинс се оказа на правилното място в точния момент и с левия крак прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на Серджио Падт, която с помощта на гредата влетя в мрежата - 1:0 за Царско село!

В 18-ата Пиер Зебли получи жълт картон за нарушение срещу Спас Делев. Малко след това Сотириу пропусна втора изгодна възможност за гол, като този път ударът му бе по-добър, но мина на сантиметри от дясната греда на Хадим Ндиае. Почти половин час след първия съдийски сигнал вратарят на Царско село се отличи с добро спасяване при диагонален удар на Карничник от лявото крило. 

В 31-ата минута Волен Чинков вдигна трети картон в мача и първи за гостите - получи го Алекс Сантана за ненужен фал в половината на противника. В 42-ата Каули Соуса получи хубав пас на границата на наказателното поле и макар че имаше много време да подготовка, шутира изключително слабо и право в обсега на Ндиае. В заключителните секунди на първата част Спас Делев нанесе силен удар по диагонал, но над горната греда на Царско село. 

*Домакините играеха доста прилично през първото полувремето и допуснаха само един точен изстрел в своята врата. Притежанието на топката бе в полза на "орлите" - 55:45 процента.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторите 45 минути започнаха без промени в двата състава. Футболистите на Царско село отново започнаха по-добре и не позволяваха на Лудогорец да застраши сериозно вратата им. В 52-ата минута Оливие Вердон получи четвъртия жълт картон в срещата.

В 56-ата минута именно Вердон засече центриране от корнер на втора греда и с много добре насочен удар матира Хадим Ндиае - Царско село 1:1 Лудогорец! Малко след това Десподов също видя жълтия цвят на картона, Сисиньо бе заменен от Антон Недялков, а Каули от Доминик Янков.

В 67-ата минута Спас Делев получи много удобен пас в наказателното поле, но поемането му на топката бе много лошо и бе застигнат от защитник в червено, а след това ударът се оказа крайно анемичен. В следващите секунди именно той отстъпи мястото си на Матиас Тисера.

В 73-ата минута Николай Николаев от "царете" получи шестото официално предупреждение в мача. Десетина минути преди последния съдийски сигнал Алекс Сантана бе заменен от Мануел Шоу, а Кирил Десподов от Рик Джонатан.

В 90-ата минута Карничник центрира хубаво към непокрития Сотириу, но той остана под топката и не успя да я засече по-най добрия начин с глава. 

Стартови състави:

Царско село: 22. Хадим Ндиае, 7. Джереми Петрис, 8. Айкуб Абу, 10. Реди Каса, 15. Пиер Зебли, 16. Алесандро Копола, 19. Лукас Мартинс, 23. Седрик Коломбо, 44. Николай Николаев, 66. Давиде Витурини, 71. Пламен Крумов

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 4. Сисиньо, 7. Алекс Сантана, 8. Клод Гонсалвеш, 11. Кирил Десподов, 19. Пиерос Сотириу, 21. Жан Карничник, 24. Оливие Вердон, 30. Игор Пластун, 90. Спас Делев, 95. Каули Соуса

Царско село - Лудогорец по ТВ: Къде да гледаме мача?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за днешния сблъсък!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Царете" са последни в класирането с актив от едва 12 точки след 23 изиграни мача. "Орлите" са на първо място с 57 пункта - осем повече от втория ЦСКА.

Миналата седмица Царско село изненадващо успя да измъкне точка от "армейците" насред стадион "Българска армия" в мач, в който феновете не видяха голове. Лудогорец пък се справи за пореден път с Левски, макар че се наложи да прави обрат от 0:1 до 2:1.

През есенния полусезон десеткратните шампиони на България вкараха 4 безответни гола на Царско село на "Хювефарма Арена", но е интересно да се припомни, че всеки един от падна след почивката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички