"Слабаци", но и страшилища: Някой от тези 8 тима ще срещне Лудогорец в елиминациите в Лигата на конференциите


"Слабаци", но и страшилища: Някой от тези 8 тима ще срещне Лудогорец в елиминациите в Лигата на конференциите
Снимка: колаж: SportLive, снимки: LAP.bg и Getty Images

4564 0

Българският шампион Лудогорец ще играе за втора поредна година в елиминациите на европейски клубен турнир. И това отново ще бъде Лигата на конференциите - третият по сила такъв на УЕФА. Този път, след като "орлите" излязоха успешно от груповата му фаза.

През миналия сезон те финишираха трети в Лига Европа и така се насочиха към Лигата на конференциите. През тази кампания спечелиха драматично второто място след успех с минималното 1:0 над Нордселанд. Разградчани приключиха с равен брой точки с Фенербахче, но с по-лоша голова разлика.

Така те отново ще попаднат на 1/16-финалите от третия по сила европейски клубен турнир. Това е така поради регламента, който гласи за трите надпревари:

Още: 47 гола в 16 мача от Лигата на конференциите: Лудогорец и Десподов напред, а бивши играчи от Първа лига с гол и червен картон

  1. Първите два тима от групите в Шампионска лига се класират за 1/8-финалите в турнира, а третият - за 1/16-финалите в Лига Европа;
  2. първият тим от групите в Лига Европа се класира за 1/8-финалите в турнира, вторият - за 1/16-финалите, където ще срещне някой измежду 3-тите отбори от Шампионска лига; третият се насочва към 1/16-финалите в Лигата на конференциите;
  3. първият тим от групите в Лигата на конференциите се насочва към 1/8-финалите в турнира, а вторият - към 1/16-финалите, където ще срещне някой измежду 3-тите отбори от Лига Европа.

Жребият за елиминациите е в понеделник (18 декември), като за Лигата на конференциите ще започне в 15:00 часа българско време.

8-те потенциални съперника на Лудогорец в Лигата на конференциите

Сред най-преодолимите потенциални съперници на Лудогорец изглеждат отборите на Щурм Грац (Австрия), Сервет (Швейцария) и Макаби Хайфа (Израел). А сред най-тежките възможни респектират Бетис (Испания) и Аякс (Нидерландия).

Още: Купон в Лудогорец: Феновете на "орлите" също се включиха, макар и от дистанция (ВИДЕО)

Любопитното е, че именно срещу нидерландския гранд, намиращ се в криза, Лудогорец вече се изправи през този сезон. Това се случи в плейофен сблъсък за влизане в групите на Лига Европа. Тогава всичко бе ясно още след първия мач в Разград, когато домакините загубиха с 1:4. В Нидерландия все пак "орлите" записаха една от най-престижните си победи, но успехът с 1:0 бе крайно недостатъчен за класиране напред.

Ето и всички потенциални съперници на Лудогорец: Олимпиакос, Аякс, Бетис, Щурм Грац, Роял Юнион, Макаби Хайфа, Сервет, Молде.

След подвига в Лигата на конференциите: Спас Делев посочи каква е цел №1 пред Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички