Силният старт на Ивайло Петев в Лудогорец го остави в историята на българския футбол


Силният старт на Ивайло Петев в Лудогорец го остави в историята на българския футбол
Снимка: БГНЕС

9568 0

Ивайло Петев се радва на голяма успеваемост, след като се завърна за втори престой начело на Лудогорец. Бившият национален селекционер има 8 поредни победи в Първа лига, както и две победи в Купата на България - срещу Спартак Варна и Черно море.

10 от 10 за Ивайло Петев в Лудогорец

Това означава, че към момента активът му възлиза на 10 победи от 10 мача и обща голова разлика 26-8, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф". Само един единствен треньор през 21-ви век е записвал подобно постижение в България. И това е Любослав Пенев, който стартира със същия брой победи в ЦСКА през сезон 2008/2009.

Ел Голеадор направи това през пролетта на 2009 година, когато наследи чичо си Димитър Пенев начело на ЦСКА. Той започна с 10 победи начело на ЦСКА, а серията приключи на 9 май 2009 година със загуба от Левски с 0:2. По-късно това се оказа фатално за "червените" в битката за титлата и "сините" станаха шампиони.

Евентуален успех на Лудогорец в Разград срещу Черно море в полуфинала-реванш за Купата на България ще направи Ивайло Петев еднолично номер 1 сред треньорите, започнали най-силно в своите тимове през 21-ви век. Друг треньор в ЦСКА - Стойчо Младенов, започна с 13 поредни шампионатни победи в ЦСКА през есента на 2002 година. Имаше записани обаче и две равенства срещу Блекбърн в турнира за Купата на УЕФА. Междувременно вече са ясни и двубоите до края на сезона в шампионската група на Първа лига, след като Локо Пд оформи крайния топ 6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички