Шимунджа се скъса да хвали Лудогорец, но отсече: Ще бъдем много по-добри


Шимунджа се скъса да хвали Лудогорец, но отсече: Ще бъдем много по-добри
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1161 0

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори след отстраняването на Левски за Купата на България. Както е известно, "зелените" надделяха с 2:1 над "сините" след пълен обрат и продължават към четвъртфиналите.

"Мисля, че ключът към успеха бе нашата жажда за победа. Всички играчи показаха много характер, много енергия, много кураж как да се борят за отбора. Имахме много проблеми в отбора, но отговорихме много добре" - започна Шимунджа.

Специалистът бе помолен да коментира представянето на тима през тази година и той не пропусна да отличи постиженията на "орлите" и да ги похвали. Въпреки това дори даде заявка за "много по-добър отбор след паузата".

"Трябва да кажа, че имахме страхотна година. Направихме рекордна преднина миналия сезон, направихме силни мачове в Лига Европа, продължаваме напред в Лигата на конференциите, в позиция сме, в която можем да се борим за титлата, а и продължихме напред за Купата.

Всички тези успехи ни дават мотивация и сили за следващия полусезон. Нека първо починем, защото това бе 35-и мач от юли насам. Всичко за подготовката е уточнено - това, което искам от играчите да развият. Това е процес - не става от днес за утре. Има и нови футболисти, имаме много качество, ще изглеждаме много добре.

Не съм видял информацията, че бъдещето ми е зависело от този мач. Знам какво трябва да направя, за да остана в Лудогорец. Искам да съм честен към футбола, към клуба, към играчите, а каквото някой си спекулира - това си е негово мнение" - допълни още Шимунджа пред "Диема спорт".

След победата над Левски една от звездите на Лудогорец също показа самочувствие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички