Шефът на Ливърпул: Брендън е доволен от жребия, с Лудогорец ще е интересно


Шефът на Ливърпул: Брендън е доволен от жребия, с Лудогорец ще е интересно

1284 0

Йън Айре, изпълнителният директор на Ливърпул, водеше дълъг телефонен разговор след жребия за Шампионската лига. Шефът на 5-кратния клубен шампион на континента излезе последен от залата на конгресния център "Грималди" в Монако и с усмивка сподели пред пратеника на вестник "Труд", че е обсъждал съперниците в групата с треньора Брендън Роджърс.

Какво ви каза треньорът току-що?

- Че е много доволен. И че го чака доста работа, за да сме добре подготвени. Но ще изиграем страхотни мачове! Ливърпул винаги се е радвал на срещи със съперници като Реал (Мадрид).

Да, но в групата ви има още два отбора. Вие какво мислите за нея?

- Много разнообразна група. Реал (Мадрид) е велик отбор. Ние имаме добра традиция срещу този тим и се надявам да я продължим. (Б.а. - 3 мача с 3 победи за Ливърпул и голова разлика 6:0.) Мачовете между нас ще създадат вълнуващи нощи за запалянковците. Срещу другите два съперника също ще бъде интересно. Срещали сме се с Базел, а гостуването в България ще бъде силно преживяване за нашите фенове. Знаете, че те обичат да пътуват. Като гледам групите, мога да ви кажа, че няма лесна. Всички са тежки.

Шампионската лига или първенството на Англия е на първо място за Ливърпул?

- И двата турнира са на първо място. Изградихме силен отбор през миналия сезон. Подкрепихме го с нови футболисти това лято и ще бъдем още по-силни. За нас е много важно участието в Шампионска лига. Първата ни цел е да излезем от групата, а след това ще видим. Брендън и играчите трябва да се концентрират върху това най-напред.

Защо сте толкова доволни, че Ливърпул е в трудна група с Реал (Мадрид)?

- Защото винаги сме искали да играем срещу такива отбори, да правим страхотни мачове на "Анфийлд" и навън. Това е Шампионската лига за нас. Мисля, че феновете по света очакват с нетърпение двубоите между Ливърпул и Реал, не е ли така?

А какво знаете за България и съперника ви Лудогорец?

- Знам, че ще бъде интересно пътуване за нас и нашите фенове. Както казах, те обожават да пътуват и да ни подкрепят на всички места, където играем. Не за първи път ще гостуваме в България. Запалянковците ни помнят и говорят за предишните мачове.

Сигурно знаете, че Ливърпул има много привърженици в нашата страна?

- Това несъмнено е така. Ливърпул е отбор с почитатели по целия свят. Виждаме го при всяко наше гостуване. Предполагам, че и в България няма да е различно. Ще има много фенове от Ливърпул и много местни поддръжници на нашия отбор. Невероятна е подкрепата, която срещаме извън Англия. Това ни прави много щастливи.

Знаете ли нещо конкретно за футбола в България?

- Не зная много неща, но тепърва ще научавам. Ще говорим надълго и нашироко с Брендън за всеки мач, за всеки съперник. Ще разузнаваме и анализираме отборите. Ще влезем във всеки двубой добре подготвени, не се съмнявайте!

Инвестициите в нови футболисти през лятото подчинени ли са на целта Ливърпул да се представи успешно в Шампионската лига този сезон?

- Ние работим по стратегия, за да бъдем там, където ни е мястото - на върха. В клуба бяха привлечени футболисти, които Брендън иска и смята, че с тях ще реализираме тази цел. Естествено, че при избора на играчи сме мислили и за Шампионската лига. Но на първо място за нас беше много важно да се класираме за нея. Винаги сме инвестирали в отбора. Брендън е много доволен от това, което направихме през лятото. Сезонът е дълъг, ще има възходи и падения. Трябва да сме подготвени за всичко, включително с необходимите футболисти.

Защо избрахте Марио Балотели за мястото на продадения Луис Суарес?

- За всеки нов играч е направен дълбок анализ. Ние сме убедени, че сделката с Марио е отлична за Ливърпул. Искахме го и той вече е част от нашия отбор. Ще работим с него да развием силните му качества и да неутрализираме слабите му страни. Сигурен съм, че той ще донесе радост на запалянковците на нашия клуб и въобще ще развълнува футболните фенове в Англия. Очаква ни едно невероятно интересно първенство във Висшата лига. Усещам го не само аз, а началото на шампионата го доказва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички