С победен гол и изчистване от голлинията Пластун донесе обрат на Лудогорец


С победен гол и изчистване от голлинията Пластун донесе обрат на Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2061 0

Шампионът Лудогорец показа характер и стигна до обрат, печелейки с 2:1 дербито срещу Ботев (Пловдив) в последен мач от 9-ия кръг на Първа лига.

Още в 4' на двубоя гостите изненадващо откриха след точно изпълнена дузпа от страна на Лъчезар Балтанов. На старта на втората част пък Марселиньо възстанови равенството.

10 минути преди края Игор Пластун се оказа неочакваният герой за Лудогорец, след като се разписа с глава, вкарвайки победния гол за "орлите". Освен това защитникът изби от голлинията случаен удар в края на мача, подпечатвайки си званието "играч на двубоя".

Самият двубой се изигра почти изцяло пред вратата на Ботев, като победата на Лудогорец е напълно заслужена. Ботев изпадна в глуха защита до самия обрат, а "канарчетата" отправиха едва 2 удара в срещата.

Лудогорец остава на точка от върха, където е ЦСКА - 22 срещу 21 точки в полза на "червените". Левски е 3-и със 17 пункта, а Ботев е с 8 точки на 10-а позиция.

Стартът на двубоя беше далеч от желаното от Лудогорец. Още в 4' Георги Терзиев фаулира Бризола в наказателното поле, а главният рефер отсъди дузпа. Капитанът на "канарчетата" Лъчезар Балтанов изпълни точно отсъдения наказателен удар и даде аванс на пловдивчани - 0:1.

Това даде самочувствие на гостите, а Лудогорец действаше много припряно. Все пак домакините стигнаха до няколко положения, но Чворович се намеси отлично на два пъти, а Марселиньо не успя да бъде точен в завършващата фаза - 0:1 до почивката.

Веднага след подновяването на играта обаче шампионите успяха да реализират. Радослав Терзиев подари топката на Марселиньо, който с премерен удар разстреля Чворович - 1:1 в 47'.

Малко по-късно домакините имаха претенции за дузпа, след като Меледже игра с ръка в пеналтерията, но Николай Йорданов прецени, че не може да отсъди нарушение. В 57' Ндонгала можеше да даде аванс отново на "канарите", но Ренан блесна с първата си намеса в мача.

В 80' Лудогорец все па успя да отбележи, след като прекара целия двубой пред вратата на Ботев. Марселиньо центрира от корнер, а Пластун успя да играе с глава и насочи топката неспасяемо във вратата на гостите от Пловдив - 2:1.

В края на срещата Марселиньо извади Кишада сам срещу Чворович, но бразилският нападател прати топката над вратата. В добавеното от съдията време Кампаняро беше спънат в наказателното поле на Ботев, но Йорданов отново не отсъди дузпа.

В последните секунди Ботев получи право на пряк свободен удар, след който последва центриране. Защитник игра с глава, но топката рикошира в гърба на Виана и се насочи към вратата. Пластун от голлинията изчисти в корнер и запази победата за своите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички