Бивш треньор в Лудогорец: Марселиньо никога няма да бъде продаден, макар че големи клубове го искаха


Бивш треньор в Лудогорец: Марселиньо никога няма да бъде продаден, макар че големи клубове го искаха
Снимка: БГНЕС

5418 0

Бившият треньор в школата на Лудогорец Милан Чирич разказа интересни неща за българския клуб пред медиите в Сърбия. Сърбинът разкри, че звездата на разградчани Марселиньо е определен никога да не бъде продаден, въпреки че много западноевропейски клубове са го искали.

Чирич разкри още, че нещата в школата на Лудогорец не вървят така добре, както в първия тим.

"Ключът към успеха на първия отбор е в разработеното скаутско звено. Те са непогрешими в откриването на чужденци, особено бразилци. Марселиньо е символ на Лудогорец от години. Той никога няма да бъде продаден на никого, въпреки че много западноевропейски клубове го искаха. Какъв играч е, и Партизан, и Цървена звезда знаят добре", коментира сърбинът.

"Отидох в Лудогорец, само заради напредъка за моята треньорска кариера. Там това не е възможно. Гордея се с факта, че бях единственият треньор в тази система, който е от чужбина. Младите таланти обаче трудно достигат до първия отбор, който изцяло разчита на чужденци", посочи Чирич.

"Макар че Лудогорец има Б-отбор, за младите играчи е трудно да се борят за място в тима. Има много по-стари футболисти, които нямат място в първия отбор, така че те имат шанс в резервния тим. Лудогорец е богат клуб, който ще продължи да владее българския футбол поне още пет години", категоричен е той.

Първият отбор обаче няма нищо общо с школата.

"Най-талантливите млади футболисти в България трудно достигат до Лудогорец. Клубът няма богата футболна традиция, така че тези деца предпочитат да отидат в клубове с по-известни имена: ЦСКА, Левски, Славия, Ботев...", посочва специалистът.

Той даде за пример на сръбските клубове Ботев (Пловдив), в който голяма част от футболистите в първия отбор са родени през 2001 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички