"Река от злато": Лудогорец прибира милиони от 4 извора - "без да си мръдне пръста"


"Река от злато": Лудогорец прибира милиони от 4 извора - "без да си мръдне пръста"
Снимка: БГНЕС

9021 0

Следващите месеци може да се окажат изключително доходоносни за българския шампион Лудогорец. И то без да прави нищо. Има цели четири източника на пари, които ще донесат сериозни приходи за "орлите".

Най-новият такъв бе официализиран преди няколко дни, когато ПАОК спечели елитното първенство на Гърция. В договора за сделката за Кирил Десподов е имало клауза, според която ще има бонус за българския отбор при титла за бившия му играч.

Лудогорец прибира куп пари от Десподов, Игор Тиаго и Пьотровски

От доста време насам вече се знае и че Игор Тиаго ще осъществи официално предварително подписан трансфер от Брюж в Брентфорд. "Пчеличките" ще играят във Висшата лига на Англия и догодина, а Лудогорец има 12,5% от правата му при продажба. Така клубът ще прибере цели 4,6 милиона евро (процент при бъдеща продажба има и при Десподов).

Отлично известно е и че един от големите лидери на "орлите" Якуб Пьотровски ще играе на Европейското първенство по футбол в Германия. Халфът е важна част от Полша, а УЕФА ще дава по над 9000 евро на ден към клубовете за всеки техен играч, който е на Евро 2024.

Пьотровски ще е титуляр за Полша на Евро 2024

Тук трябва да отбележим, че изглежда малко вероятно участието на поляците да е продължително, тъй като е в тежка група в компанията на Франция, Нидерландия и Австрия. Все пак поне в 1/3 от турнира Полша ще е там - докато свърши груповата фаза.

Отделно от това към Пьотровски има много сериозен интерес и той може да бъде продаден, а цената му да бъде още по-завишена след Европейското. "Орлите" се надяват да получат най-малко 10 милиона евро при потенциална сделка. А в настоящия състав на Лудогорец куп играчи поевтиняха през сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички