Разкритие: Домусчиев натурализира всичките си бразилци, готви ги за бг национали


Разкритие: Домусчиев натурализира всичките си бразилци, готви ги за бг национали
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

16295 0

Сериозен и изненадващ план на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев разкри една от звездите на тима - Вандерсон. Бразилецът призна, че бизнесменът, който е член на Изпълкома на БФС, има за цел да натурализира всичките бразилски играчи в тима и евентуално да ги направи български национали. През такъв процес вече преминаха самият Вандерсон и Марселиньо, а напът да го стори е и Сисиньо. Другите бразилци в състава на "орлите" са вратарят Ренан дос Сантос и защитникът Рафаел Форстър.

"Клубът възнамерява да натурализира останалите си бразилци, за да направи място в отбора и да наеме повече чужденци. Хората в националния отбор много ни харесват и признават нашия потенциал", заяви Вандерсон пред "Estado".

Двамата "кариоки", станали вече български национали, разкриват още, че със сънародниците си не страдат от бюрокрацията в България, тъй като управата на клуба е отговорна за издаването на гражданството им и обикновено процесът отнема малко време. "Най-трудното изискване е спазването на петгодишно пребиваване в страната. Правило, определено от ФИФА", разказват Марселиньо и Вандерсон.

"Доброто представяне на дуото накара собственика на отбора сам да се погрижи за документите по натурализация и да отвори шанс на националния отбор на България да разчита на бразилците", пишат в страната.

"Собственикът харесва бразилския футбол, качеството, дрибъла и личността. Винаги търси повече бразилски играчи, които да подсилят нашия отбор", цитиран е да казва Марселиньо. Вижте в този материал с каква радост приеха повиквателната на Вандерсон за България семейството му в Бразилия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички