Разкриха тайната за успехите на Дерменджиев


Разкриха тайната за успехите на Дерменджиев

2275 0

Украинският защитник на Лудогорец Игор Пластун разкри каква е тайната на треньора Георги Дерменджиев да успява във водещ клуб като шампиона на България.

"Треньорът е доста спокоен. Никога не повишава тон. Харесва ми това, защото самият аз съм спокоен. Обичам, когато треньорът умее да говори спокойно, независимо от ситуацията", коментира бранителят пред football24.ua.

Украинецът сподели и че е бил много добре приет от съотборниците си, с които има отлична комуникация.

"Посрещнаха ме много добре. Не очаквах такова посрещане. От първия ден всички се опитваха да ми помогнат, заради което се почувствах свой човек. Не са се бъзикали с мен, защото съм новак. Първо всичко ми изглеждаше просто и на терена се чувствах добре. Но след като мина месец-два, липсата на родната земя започна да ми се отразява, както и комуникацията с близките. Сега се чувствам добре - в тренировъчен план, и в игрови. Разбирам всички и всички мен разбират. В България по-зрелите хора говорят руски, а се справям и на английски", посочи Пластун.

Украинецът говори и по други актуални теми:

За участието в Шампионска лига:

"Доволен съм да бъда част от отбор, който се класира за груповата фаза на Шампионска лига. От това мотивацията става още по-голяма. Всички в групата имаме равни шансове. Преди всеки мач резултатът ще е 0:0. Клубовете ще се борят за своята философия. Ние също имаме такава. Разбира се, няма да е лесно, тъй като съперниците са много именити.Знам, че в тази група нас никой не ни брои. Но да размахваме саби или да отричаме шансовете си аз не виждам смисъл."

За лошия старт в Първа лига:

"В клуб като Лудогорец ти отдаваш всички сили в евротурнирите, заради което настъпва разконцентрация. Треньорът прави всичко възможно, за да настрои отбора, но тук и самите футболисти трябва да намерят в себе си сили и да останат професионалисти, независимо от името на турнира. При нашия отбор в първенството се появи разконцентриране, но сега гледаме към победа във всеки мач".

За условията в Лудогорец:

"Тук всичко е на много добро, солидно ниво. Клубът вече е играл в Европа, стреми се да играе тук ежегодно, затова се старае да демонстрира класа на терена и извън него. Всеки футболист в Лудогорец е заобиколен с внимание, плащат ни квартирата, дадоха ми нов автомобил. Прекрасна база, добър терен. Тук наистина се чувстваш футболист".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички