Първа лига само с... Лудогорец, ЦСКА и Левски: Класиране на 3-те отбора спрямо преките мачове за 12 години


Първа лига само с... Лудогорец, ЦСКА и Левски: Класиране на 3-те отбора спрямо преките мачове за 12 години
Снимка: CSKA.BG

5557 0

Лудогорец затвърди пълната си доминация в българския с 12-а поредна титла. Серията е невиждана за българските ширини, а и рядко срещана като цяло в световен мащаб. Къде се крие голямата сила на "орлите" и защо не могат да бъдат спрени?

През този сезон ЦСКА бе болезнено близо до титлата, бидейки лидер два кръга преди края. Каква бе равносметката за "армейците"? Те не съумяха да победят нито веднъж Лудогорец в трите директни мача срещу тях, а в редовния сезон не записаха успех и срещу големия враг Левски.

Сякаш именно успеваемостта е най-ключовото за отбора от Разград срещу тимовете, които най-много се доближаваха през годините до това да застрашат трона им - ЦСКА и Левски. Това е потвърдено и от любопитно своеобразно класиране.

Класиране за Лудогорец, ЦСКА и Левски - само директни мачове

В подреждането се взимат предвид единствено сблъсъците за първенство, които са се състояли пряко между споменатите три отбора. Класирането касае всички дуели, но от сезон 2011/12 насам - когато Лудогорец влиза в елита. Тоест мачовете между "сини" и червени" отпреди това не се броят.

Няма и как да е другояче - в общото класиране очаквано лидер е Лудогорец. Разградчани са първи с цели 102 точки, събрани след 30 победи, 12 равенства и само 6 загуби. Головата разлика за тима е 64:26 (+38), като са печелени средно по 2,13 точки на мач.

Втори се нарежда ЦСКА, въпреки че "армейците" са с четири мача по-малко и от "зелени", и от "сини". Това се дължи на факта, че през сезон 2015/16 "червените" не бяха в елита. Тогава пък форматът на Първа лига бе такъв, че отборите играха по 4 пъти един срещу друг.

Все пак ЦСКА остава втори с 49 точки, което е над два пъти по-малко от лидера Лудогорец. Те са събрани след 12 победи, 13 равенства и 19 загуби при голова разлика 35:43 (-8). Спечелените точки средно на мач пък са по 1,11.

За Левски положението изглежда най-мрачно. "Сините" са с 41 пункта след 10 победи, 11 равенства и цели... 27 поражения. Головата има разлика е 30:60 (-30), а средно точките, печелени на мач, са под 1 (0,85).

Вижте и ПЪЛНОТО класиране за ВЕКА в българския футбол - Лудогорец е 7-и, но ЦСКА или Левски е лидер?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички