Славия нанесе първа загуба за сезона на Лудогорец и продължава да мечтае за Европа


Славия нанесе първа загуба за сезона на Лудогорец и продължава да мечтае за Европа
Снимка: БГНЕС

4231 0

Отборът на Славия победи Лудогорец в последен мач от сезона в Първа лига. "Белите" спечелиха с 3:1 в домакинството си на разградчани и нанесоха първа загуба на шампионите през сезона. Филип Кръстев, Христо Попадийн и Радослав Кирилов бяха точки за домакините, а Сисиньо бе изгонен в средата на първата част. Дан Битон реализира единствения гол за Лудогорец в средата на второто полувреме.

По този начин Славия изпреварва Левски, който загуби домакинството си на Локомотив Пловдив. Играчите на Златомир Загорчич завършват на 3-то място с 55 точки и ще играят бараж за участие в Лига Европа срещу Ботев Пловдив. Лудогорец завършва тази кампания на върха в класирането със 72 пункта. А ето всичко по-интересно от срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 8-мата минута се стигна до първата опасност пред вратата на Ренан. Радослав Кирилов стреля, но бразилецът отби топката в ъглов удар. В 12-тата минута домакините от Славия достигат до откриване на резултата. След центриране в наказателното поле на Лудогорец, топката бе изчистена от футболист на гостите и попадна във Филип Кръстев, който с удар от границата на наказателното поле отбеляза за Славия - 1:0!

В 29-тата минута отборът на Славия реализира втори гол. Христо Попадийн поде страхотна атака за домакините и подаде към Янис Карабельов. Той впоследствие намери Емил Стоев, който върна на Попадийн и юношата на Левски намери за втори път вратата на Ренан - 2:0!

В 38-мата минута проблемите за Лудогорец стават много сериозни. Сисиньо от тима на разградчани е изгонен за удар без топка срещу Венцислав Бенгюзов. В самия край на първата част резултатът стана 3:0! Емил Виячки изведе по чудесен начин Радослав Кирилов в наказателното поле и той от воле направи преднината на Славия класическа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 73-тата минута Лудогорец все пак стига до попадение. Дан Битон стреля отдалеч и след неумелата намеса на Стериакис резултатът става 3:1. Това е трети гол на халфа в последните три мача.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

СЛАВИЯ: Антониос Стергиакис, Петър Патев, Емил Виячки, Милен Гамаков, Христо Попадийн, Венцислав Бенгюзов, Янис Карабельов, Филип Кръстев, Емил Стоев, Радослав Кирилов, Калоян Кръстев

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан дос Сантос, Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Димо Бакалов, Дан Битон, Якуб Швиерчок, Серкан Юсеин, Драгош Григоре, Стефан Баджи, Вандерсон

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Славия все още има шансове да се класира за Лига Европа през следващия сезон. „Белите“ са на точка зад третия Левски и трябва да търсят задължителен успех в днешния ден, като същевременно ще се надяват „сините“ да не спечелят двубоя си срещу Локомотив Пловдив на стадион „Георги Аспарухов“ по същото време. Играчите на Златомир Загорчич прекъснаха серията си без загуба, след като регистрираха поражение при гостуването си на Берое в миналия кръг.

Лудогорец ще играе единствено за честта си в днешния мач. Разградчани вече станаха шампиони на България и ще се опитат да завършат сезона без загуба. „Орлите“ са в серия от 34 мача без загуба в елита на България и са много близо до подобряването на рекорда на ЦСКА от 36 последователни срещу без поражение в елитния футболен ешелон у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички