Лудогорец премина леко през Ботев Враца преди Цървена звезда


Лудогорец премина леко през Ботев Враца преди Цървена звезда
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3302 0

Шампионът Лудогорец записа поредна победа в Първа лига, след като в мач от 9-ия кръг разградчани сразиха Ботев Враца с 3:1 на „Хювефарма Арена”.

Бърнард Текпетей изведе „орлите” напред в деветата минута, а в 18-ата Матеус Касини шокира домакините с изравнително попадение.

Все пак до края на първата част Лудогорец натисна съперника и две попадения на Пиерос Сотириу донесоха пълния актив от точки за неговия отбор.

Така Лудогорец излезе на върха в класирането в Първа лига с 18 точки от седем мача. Толкова има и Ботев Пловдив, но „канарчетата” са с два повече изиграни мача спрямо „орлите”.

 ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първата минута се стигна до опасност пред вратата на домакините. След изпълнение на тъч отляво Юлиан Ненов напредна в половината на Лудогорец, влезе в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл, но вратарят Кристиан Кахлина парира в ъглов удар. В третата пък Елвис Ману проби в наказателното поле и след серия от финтове стреля към вратата, но Костов успя да спаси.

В деветата разградчани поведоха в резултата. Сисиньо проби отдясно и комбинира с Текпетей, който пое топката и, макар че се подхлъзна, нанесе силен и точен удар пред наказателното поле, който влетя в долния десен ъгъл на Костов – 1:0.

В 17-ата минута гостите изравниха резултата в Разград. Мартин Николов прати една топка към наказателното поле от левия фланг, но тя се удари в гърба на Оливие Вердон, който не успя да реагира и се подхлъзна. Това даде шанс на Матеус Касини, който без забавяне нанесе удар в пеналтерията и не остави шансове на Кахлина за 1:1.

Лудогорец се активизира след допуснати гол и създаде няколко опасности чрез Сотириу и Пластун. Все пак в 35-ата кипърецът отново поведе „орлите” с попадение, а три по-късно Сотириу пак беше точен за „орлите”.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна в по-леко темпо и за двата отбора, заради което нямаше и опасности пред двете врати. След малко повече от час игра последва разбъркване в наказателното поле на гостите, а топката се озова в Пинас отляво, който отигра нещо средно между удар и остро подаване за Ихинио Марин, но кълбото профуча покрай лявата греда на Костов в аут.

В 71-ата минута Виктор Василев шутира от дистанция към разградската врата, ала неточно.

Съставите на двата тима:

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Пластун, Вердон, Са, Пинас, Баджи, Гонсалвеш, Текпетей, Ману, Сотириу
Ботев (Враца): Костов, Гаврилов, Миланов, Виейра, Николов, Бауренски, Да Силва, Де Паула, Тодоров, Ненов, Желев

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Пластун, Вердон, Са, Пинас, Баджи, Гонсалвеш, Текпетей, Ману, Сотириу

Ботев (Враца): Костов, Гаврилов, Миланов, Виейра, Николов, Бауренски, Да Силва, Де Паула, Тодоров, Ненов, Желев

Къде да гледаме Лудогорец - Ботев (Враца)?

ПРЕДИ МАЧА

Очаква се двама съгледвачи на Цървена звезда да присъстват на двубоя, за да видят в каква форма са разградчани. Само след четири дни двата отбора ще се срещнат в груповата фаза на Лига Европа.

Лудогорец беше в серия от 49 поредни мача с отбелязан гол в Първа лига. Разградчани обаче не успяха да се разпишат срещу Славия и серията се прекрати. Очаква се Валдас Дамраускас да запази някои от титулярите си именно за сблъсъците в европейските клубни турнири.

Възпитаниците на литовския специалист са безпощадни срещу съперника си у дома. От 5 мача Лудогорец има 5 победи, а головата разлика е внушителна - 17:2. През миналия сезон Лудогорец спечели с 2:1 у дома, но загуби с 1:3 във Враца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички