Лудогорец завърши годината с икономичен успех над Ботев Пд


Лудогорец завърши годината с икономичен успех над Ботев Пд
Снимка: Guliver/GettyImages

3785 0

Шампионът Лудогорец победи у дома Ботев (Пловдив) с 2:1 в последния мач преди зимната пауза в българската Първа лига. Разградчани откриха от дузпа след точно изпълнение на Клаудиу Кешеру в 39', но отсъждането за дузпата бе доста спорна, защото ръката на Виктор Генев бе плътно прибрана до тялото. Доминик Янков се разписа за 2:0, а Сисе вкара за 2:1.

Домакините бяха доста по-активни в търсене на попадение и владееха инициативата от началото на двубоя. Атаките на разградчани не бяха достатъчно остри, за да затруднят и Аргилашки, като голяма част от ударите му попадаха право в ръцете му.

В 19' Доминик Янков получи пред наказателното поле, напредна и стреля, но стражът на пловдивчани се справи блестящо. В 25' Кешеру стреля от далечно разстояние, но изключително неточно.

В 38' Лудогорец получи дузпа. Мавик Чибота проби през центъра и стреля, а топката се отби от Виктор Генев, а реферът Николай Йорданов посочи бялата точка. Повторенията показаха, че ръката на Генев бе плътно прибрана до тялото в момента на контакта с кълбото, но Йорданов прецени, че е повлияло на посоката на удара.  Клаудиу Кешеру не срещна проблем да открие за 1:0.

В самия край Десподов проби отлично по левия фланг и подаде в наказателното поле. Топката стигна до Абел Анисе, който стреля силно, но топката се удари в напречната греда.

5 минути след подновяването на играта "орлите" отбелязаха и втори гол. Мавис Чибота проби по левия фланг и подаде към Клаудиу Кешеру. Румънският нападател спря топката за Доминик Янков, който с удар под напречната греда се разписа за 2:0.

В 67' Десподов стреля от пряк свободен удар, но Георги Аргилашки изби топката. Малко след това Ботев стигна до страхотен шанс за гол. Резервата Салиф Сисе бе изведен много добре и подаде към младия Иван Василев. Той стреля веднага, но топката срещна гредата.

В 89' Ботев се разписа. Стефан Попов изведе с добро подаване Салиф Сисе, който останал сам срещу вратаря Пламен Илиев не сбърка и реализира за "канарчетата". Повторенията обаче показаха, че играчът на Ботев бе в засада.

СЪСТАВИ

Лудогорец: 23. Пламен Илиев, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев-К, 11. Кирил Десподов, 12. Абел Анисе, 13. Мавис Чибота, 24. Оливие Вердон, 25. Стефан Баджи, 28. Клаудиу Кешеру, 64. Доминик Янков, 82. Иван Йорданов

Ботев (Пловдив): 33. Георги Аргилашки, 14. Мите Цикарски, 4. Виктор Генев-К, 25. Станислав Работов, 79. Атанас Чернев, 20. Димитър Пройчев, 10. Славчо Шоколаров, 18. Георги Трифонов, 11. Кристиан Добрев, 23. Димитър Тонев, 27. Иван Василев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Орлите" летят към рекордна 10-а поредна титла в родния елит, но през този сезон се представят доста далеч от нивото, на което сме свикнали да ги наблюдаваме в последните години. Това важи както за двубоите от Европа, така и за тези от Първа лига.

Въпреки това, отново никой не е с по-добри показатели откъм точки от разградчани и те са се настанили на първата позиция във временното класиране. Локомотив (Пловдив) и ЦСКА обаче дебнат от втора и трета позиция със само 3 точки по-малко.

Лудогорец е с мач пасив и при победа днес ще има чиста преднина от 6 пункта пред преследвачите. Футболистите на Станислав Генчев вече допуснаха грешка преди няколко дни срещу Арда (2:2) и нямат право на втора такава, още повече, че срещу тях излиза Ботев (Пловдив), който е раздиран от проблеми през този сезон и се намира на незавидното 12-о място с едва 14 точки от 15 срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички