Гол в 98' спаси Лудогорец и провали мечтания дебют на Душан Керкез начело на Ботев Пловдив (ВИДЕО)


Гол в 98' спаси Лудогорец и провали мечтания дебют на Душан Керкез начело на Ботев Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5281 0

Лудогорец и Ботев Пловдив не излъчиха победител и завършиха 2:2 в мач от 9-ия кръг на Първа лига, който се изигра на стадион "Хювефарма Арена".

"Орлите" бяха пълни господари на терена през първото полувреме и на почивката водеха само с 1:0 и то с гол от дузпа на Оливие Вердон.

След паузата играчите на Душан Керкез, който направи официалния си дебют начело на "канарчетата", заиграха много по-добре и стигнаха до пълен обрат с хубави голове на Ивелин Попов и Красиан Колев. 

В 98-ата минута обаче (продължението бе 7), съставът на Ивайло Петев стигна до изравнително попадение, след като Якуб Пьотровски засече с глава центриране от корнер.

С поделените точки Лудогорец събра актив от 13 на четвъртото място и вече изостава на десет от лидера Черно море (с 2 изиграни мача по-малко). Ботев пък е на 11-а позиция с 9 пункта.

В следващия кръг "зелените" гостуват на Локомотив София (24-ти септември), но преди това приемат Спартак Търнава в първи двубой от груповата фаза на Лига на конференциите (21-ви септември). "Жълто-черните" пък ще бъдат домакини на ЦСКА на 22-ри септември!

Първо полувреме

Още в шестата минута главният съдия Красен Георгиев отсъди дузпа в полза на Лудогорец заради нарушение срещу Текпетей, но след дълго разглеждане на ситуацията с ВАР стана ясно, че е имало тънка засада при изграждането на самата атака. Така в крайна сметка наказателният удар бе отменен!

В първия половин час от срещата "орлите" бяха много по-добрият отбор на терена, а вратарят на "канарчетата" - Даниел Кайзер, се отчете с 3 спасявания. 

В 41-вата минута реферът за втори път посочи бялата точка - за нарушение на Джеймс Ето'о срещу Кайо Видал. Този път ВАР не видя нищо нередно, а зад топката застана Оливие Вердон, който не остави шансове на Кайзер, насочвайки топката в левия му ъгъл - 1:0 за Лудогорец!

Малко след подновяването на играта футболистите на Ботев също поискаха дузпа (заради игра с ръка на Педро Нареси), но такава не беше отсъдена, защото повторенията показаха, че е имало засада преди това. 

Второ полувреме

В 56-ата минута Ботев Пловдив възстанови равенството - капитанът Ивелин Попов бе точен за 1:1 след индивидуален пробив, завършил с техничен удар с външен фалц, който матира Симон Слуга. Това бе четвърти гол на Попето с "жълто-черния" екип!

Около 20 минути преди края на редовното време защитникът Марсел Хайстер получи контузия и бе принудително заменен от Ивайло Петев. 

В 77-ата Ботев организира бърза контраатака, при която Ивелин Попов стреля от границата на наказателното поле, но топката премина малко над напречната греда. При тази ситуация 35-годишният футболист можеше да пусне пас към непокрития Антоан Бароан, но избра да завършва сам и това бе грешното решение. 

В 83-тата минута пловдивчани осъществиха пълен обрат - влезлият на смяна секунди преди това Красиан Колев шутира по диагонал и прати топката в далечния ъгъл на Слуга за 2:1.

Дълбоко в добавеното време на срещата Лудогорец стигна до изравнителен гол - Витри центрира от корнер, а Якуб Пьотровски прати с глава топката във вратата на гостите за крайното 2:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Слуга, Пиотровски, Фон Витри, Русо, Вердон, Нареси, Текпетей, Хайстер, Видал, Делев, Руан Филипе;

Ботев Пловдив: Кайзер, Секулич, Попов, Етоо, Акере, Минков, Конте, Калдерон, Хертъм, Карабельов, Балогианис;

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец е седми във временното класиране с 12 точки от 6 мача. "Орлите" изостават от лидера Черно море с цели 11 пункта, но са и с три срещи пасив. Ботев Пловдив пък се съвзе след кошмарния старт и е с две поредни победи, с които събра 8 точки на 11-ата позиция.

Разградчани играят изключително успешно срещу този опонент. Те неизменно печелят всеки от последните 11 мача помежду им, а последният успех за Ботев в редовното време датира чак отпреди 18 срещи, когато надделяват с 2:1 за Купата на България (24 май 2017 година - ФИНАЛ).

Ако трябва да се върнем до последната победа за "канарчетата" срещу "орлите" в първенството, то тя е от май месец, но година преди това - 2016-а. Тогава Ботев отново надделява с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички