Лудогорец и Царско село не се победиха в снежна битка от Първа лига


Лудогорец и Царско село не се победиха в снежна битка от Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3721 0

Българският шампион Лудогорец не успя да спечели срещу Царско село и завърши при резултат 1:1 в мач от 22-рия кръг на българската Първа лига. Двата отбора играха на изключително тежки метеорологични условия, като теренът бе заснежен, а същевременно снеговалежът през целия двубой не спря, а на моменти бе много силен.

Въпреки това, решението бе двубоят да се състои, като това е втори случай в рамките на седмици, в който се допуска да се играе такъв мач. Предишният бе този между Славия и ЦСКА, спечелен с минималното 1:0 от "армейците".

Времето бе много лошо, но все пак Лудогорец и Царско село си спретнаха добър двубой, в който не отсъстваха чистите голови положения, като и двата тима пропиляха доста такива. В крайна сметка равенството бе закономерно и така преди паузата за националите преследвачът ЦСКА може да се доближи на 6 точки от "орлите".

СЪСТАВИ

Царско село: 30. Джони Пласид, 3. Мартин Кавдански, 6. Антонио Георгиев, 9. Стефан Христов, 14. Христо Попадийн, 17. Реян Даскалов - к, 20. Димитър Костадинов, 21. Емануел Манев, 22. Луис Педро, 25. Дилан Мартенс, 98. Ален Стеванович

Лудогорец: 1. Кристиан Кахлина, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 7. Алекс Сантана, 10. Елвис Ману, 11. Кирил Десподов, 12. Абел Анисе, 24. Оливие Вердон, 28. Клаудиу Кешеру, 32. Жосуе Са, 64. Доминик Янков

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от втората част домакините бяха по-активният отбор и атакуваха по-често. Въпреки това, Лудогорец стигна до пореден много чист шанс в 55-ата минута, когато Кешерю бе намерен в наказателното поле и стреля от около 11 метра, но Пласид спаси отлично.

В 65-ата минута "царете" направиха много хубава атака, която завърши с два удара в гредата. Преди тях обаче бе отсъдена засада на Димитър Костадинов, която бе изключително "тънка".

77' - 0:1! Току-що появилият се Сотириу дава преднина на Лудогорец след добра комбинация на "орлите".

79' - 1:1! Само две минути по-късно Кавдански засече с глава центриране от пряк свободен удар и изравни резултата от непосредствена дистанция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първата половина от частта двата отбора не успяха да покажат много футболни достойнства и на терена преобладаваха физическите сблъсъци и битката, като се получаваше много равностоен двубой. Трябва да се отбележи обаче, че метеорологичните условия до голяма степен допринасят за това, тъй като теренът е заснежен, а снеговалежът не спираше.

В 27-ата минута се стигна и до най-сериозната ситуация до момента в мача, след като "царете" отнеха топката от Абел Анисе и направиха опасна контраатака. Тя обаче завърши с удар в аут покрай вратата.

Само няколко минути по-късно и Мартенс имаше отлична възможност да изведе домакините напред в резултата. Той се опита да стреля от малък ъгъл, но ударът му се оплете в мрежата от външната страна на вратата.

"Орлите" отговориха с блестящо изпълнение на Кешерю. Той получи подаване и с едно докосване опита да стреля технично и да прехвърли Пласид. Топката обаче прехвърли вратата и излезе в аут, след като се плъзна по напречната греда.

Точно когато изглеждаше сякаш Лудогорец е натиснал своя опонент, Царско село организира добра атака, която завърши със силен шут на Даскалов от добра позиция, но Кахлина изби топката с ръка в ъглов удар.

В 44-ата минута Лудогорец направи огромен пропуск. Елвис Ману и Кирил Десподов взеха топката в центъра на терена и бяха абсолютно сами срещу вратаря. Бързоногите футболисти напреднаха и накрая Десподов подаде вляво от себе си към Ману, който вкара. Попадението обаче бе отменено заради засада. Повторенията показаха, че тя бе доста спорна.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата отбора играха отново един срещу друг по-рано през този месец. На 3-ти март "орлите" пак гостуваха на Царско село, но този път в осминафинален двубой за Купата на България. В него те надделяха доста трудно с 2:1 над "царете".

Любо Пенев и компания ще искат да си отмъстят за поражението от този съперник, но и по-важното - да се доближи на само 2 точки от топ 6, където в момента е Черно море. "Моряците" вече завършиха наравно 1:1 с Монтана в този кръг.

Лудогорец пък се е устремил към 10-а поредна титла в Първа лига и има комфортна преднина от 8 точки пред втория ЦСКА. "Орлите" обаче ще искат да си гарантират титлата възможно най-рано и на хартия, така че едва ли ще има подценяване на срещите дотогава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички