Притеснително за Лудогорец, ЦСКА, Левски и ЦСКА 1948: Само 10% от игралите 6+ квалификации влизат в групите


Притеснително за Лудогорец, ЦСКА, Левски и ЦСКА 1948: Само 10% от игралите 6+ квалификации влизат в групите
Снимка: Getty Images

7176 0

С наближаването на предварителните кръгове в евротурнирите, в Гърция припомниха една статистика на УЕФА, която е много притеснителна за родните тимове. Както е известно, и четиримата ни евроучастници ще се борят за влизане в групите на два от европейските клубни турнири посредством квалификации.

Шампионът Лудогорец ще трябва да изиграе 8 срещи - срещу 4 съперници, за да влезе в мечтаните от тях групи на Шампионска лига. Нещо, което не успяват да постигнат от сезон 2016/17 насам, въпреки че са единственият роден отбор с шанс да го направи оттогава.

ЦСКА, Левски и ЦСКА 1948 пък ще трябва да елиминират по трима противници, за да стигнат до груповата фаза на Лига на конференциите. Това засега успя да направи само вицешампионът на България през сезон 2021/22.

Тогава "червените" бяха в една група с Рома, Будьо/Глимт и Зоря Луганс, но завършиха последни в нея, след като спечелиха само 1 точка.

Лудогорец ще научи първия си противник в предварителните кръгове на 20 юни, а първият им мач ще бъде на 11 или 12 юли. Реваншите са на 18-19 юли.

Жребият на "сини", "червени" и ЦСКА 1948 ще е ден по-късно, а първите мачове са на 27 юли. Реваншите - на 3 август.

Статистиката, която хвърля сянка върху надеждите на родните тимове, е, че само 10% от отборите, започнали от квалификациите на турнирите на УЕФА, успяват да се класират в груповата фаза. Трябва да се отбележи, че тук става въпрос за конфронтации с 3+ противници. Утехата е, че статистиката е, за да се опровергава и това прави футбола толкова интересен за гледане. А ето кой съперник за ЦСКА 1948 си пожела благодетелят им Цветомир Найденов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички