Преди мача с ЦСКА: Лудогорец набра скорост за решаващите двубои на сезона


Преди мача с ЦСКА: Лудогорец набра скорост за решаващите двубои на сезона
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

3239 0

Във вторник Лудогорец успя да постигне успех с 2:1 като гост на Черно море в първия полуфинален сблъсък за Купата на България. С него разградчани затвърдиха впечатлението, че навлизат все повече във форма за решаващите мачове до края на шампионата. И все пак цел номер 1 пред състава на Ивайло Петев остава спечелването на шампионската титла.

В Първа лига водят ожесточен дуел с ЦСКА, който е лидер в момента с две точки преднина. В неделя вечер "червените" приемат разградчани на стадион "Българска армия" в двубой, който е от изключително значение за титлата.

Лудогорец на Ивайло Петев набира скорост преди решителните двубои

Откакто Ивайло Петев замени Анте Шимунджа, то разградчани все повече набират сила.  Вече имат 7 успеха, като в този период съставът отбеляза 21 гола – средно по 3 на мач, и допусна 7 – средно по един на двубой, пише "Тема спорт". В 4 от тези случая "орлите" стигнаха до успеха чрез обрат, като късните попадения също се оказаха изключително решаващи за тях.

СЕРИЯТА НА ЛУДОГОРЕЦ С ПЕТЕВ

12.03.2023 г. Първа лига Лудогорец - Черно море 3:2

18.03.2023 г. Първа лига Хебър - Лудогорец 1:3

04.04.2023 г. Купа България Лудогорец - Спартак Варна 2:1

08.04.2023 г. Първа лига Лудогорец - Ботев Враца 8:1

14.04.2023 г. Първа лига Арда - Лудогорец 1:2

21.04.2023 г. Първа лига Лудогорец - Локомотив Сф 1:0

25.04.2023 г. Купа България Черно море - Лудогорец 1:2

Лудогорец не се е радвал на подобна победна серия в едно първенство от близо 4 години насам. През есента на 2019-а тимът бе воден от временния треньор Станислав Генчев, при когото играчите биеха наред. "Орлите" отнесоха 9 съперника, включително в групите на Лига Европа, като в това число ЦСКА Москва с 5:1 на „Хювефарма Арена“ и с 3:0 Ференцварош в Будапеща. И при Анте Шимунджа разградчани имаха 9 поредни успеха, но в две кампании – в края на сезон 2021/22 и в началото на настоящия.

Проблемите в защита

Като лоша статистика под ръководството на Петев може да се отбележи, че само веднъж запази суха мрежа – при 1:0 у дома над Локо София. Силното оръжие на разградчани - атаката, обаче успява да помогне на отбора да се измъква и от трудни ситуации.  Sportlive.bg пък направи справка в последните 3 сезона за любопитните директни трансфери, случили се между ЦСКА и Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички