Гочето обясни защо мачът срещу Лудогорец е най-важният за ЦСКА и какво ще реши двубоя


Гочето обясни защо мачът срещу Лудогорец е най-важният за ЦСКА и какво ще реши двубоя
Снимка: БГНЕС

3337 0

Георги Василев-Гочето е последният треньор, който изведе ЦСКА до златен дубъл и се смята, че идният двубой срещу Лудогорец е изключително важен за "червените". Двата тима се изправят един срещу друг в неделя в челен сблъсък за първото място.

Най-важният мач за ЦСКА по пътя за титлата

"ЦСКА се труди твърде много досега, че да се провали на финалната права. И със сигурност концентрацията, убеждението и настроението са изцяло насочени към предстоящия сблъсък с Лудогорец. Клишето гласи, че всички мачове са важни и както дербитата, така и срещите с опашкари носят по 3 точки. Този път обаче смятам, че именно това е най-важният мач за ЦСКА по пътя към титлата.

Разликата на върха е две точки и е много различно дали те в понеделник ще са пет, или Лудогорец вече ще е лидер и ще води с една. Сигурен съм, че на "Армията“" са си направили сметка за всичко това. В картите вероятно е и развой, при който да не загубят, защото за гостите победата сякаш е по-важна на база изоставането им и предстоящите плейофи", сподели Гочето пред "Тема спорт".

Психиката - най-ключовият елемент

Според него в тези 15 години, в които ЦСКА не е бил шампион е "акумулирал" достатъчно ярост, която може да бъде показана в неделя. "В подобни мачове изключително важна е психиката. И това се отнася както за индивидуалния характер на футболистите, така и за начина, по който треньорите могат да им влияят. Тези двубои не се решават само в 90-те минути на терена, но и през цялата седмица преди тях. Радвам се, че "Армията" ще е пълна и се надявам двата тима да отговорят на очакванията". Sportlive.bg пък направи справка в последните 3 сезона за любопитните директни трансфери, случили се между ЦСКА и Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички