Последната дузпа срещу Лудогорец е от септември 2017 г.


Последната дузпа срещу Лудогорец е от септември 2017 г.
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2718 0

Вече в 29 поредни кръга на първенството ни не е свирена дузпа срещу Лудогорец. В първите два мача от това първенство имаше две спорни положения в мачовете срещу Етър и Берое, но бялата точка не бе посочена от Никола Попов и Ивайло Стоянов. Първо за игра с ръка на Швиерчок срещу великотърновци, а след това за влизане на Ренан срещу Макса срещу старозагорци.

Последният рефер, който го стори, бе Николай Йорданов на 18 септември 2017 г. в 6-ата минута на мача Лудогорец - “Ботев” (Пд) (2:1). Тогава точен от бялата точка бе Лъчезар Балтанов, а на вратата на разградчани бе Ренан, пише "24 часа". В историята на досегашното участие на “зелените” в елита - вече 236 срещи, срещу седемкратните шампиони са свирени едва 8 дузпи, като всяка от тях бе превърната в гол - по два наказателни удара в полза на Литекс и Ботев (Пд) и по един - за Левски, Верея, ЦСКА и Локо (Пд).

Първата дузпа срещу разградчани бе отсъдена чак в 73-ия им пореден двубой в Първа лига - на 20 октомври 2013 г. при домакинство срещу Литекс, завършило 4:2 за гостите, и бе реализирана от Юрген Джазула. Когато бъде отсъден наказателен удар за съперника, балансът на “орлите” в тези двубои е 4 победи, 1 равенство и 3 загуби.

През календарната 2018 г. съперниците на разградчани все още не са получавали правото да изпълнят наказателен удар, а най-много са били свирени във вреда на шампионите през 2017 г. - 3. По две дузпи със свои нарушения са предизвикали Козмин Моци и Георги Терзиев, а по една - Александър Др. Александров, Йордан Минев, Хосе Луис Паломино и вратарят Даниел Наумов. Бразилецът Ренан пък на два пъти безуспешно се е опитвал да отрази шут от бялата точка, също както Иван Чворович и Владислав Стоянов, останалите вратари на тима, срещу които е била изпълнена дузпа, са Милан Борян и Даниел Наумов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички