Петрович показа превъзходство над Рибейро, Лудогорец потъна и в Ловеч


Петрович показа превъзходство над Рибейро, Лудогорец потъна и в Ловеч

1496 0

Победителят в Шампионска лига с Цървена звезда Люпко Петрович почна по паметен начин при завръщането си в Литекс. "Оранжевите" стигнаха до победа с 2:0 над Лудогорец в първия кръг на шампионата.

Единственото попадение през първото полувреме падна в 26', когато Данило Асприля беше точен след колективна грешка в отбраната на "орлите".

Крилото осъществи феноменален 30-метров пробив, в който премина поред Дяков, Ангуло и Александров, а от границата на наказателното поле с плътен удар по тревата остави Стоянов без шансове.

До самия гол Литекс беше абсолютен господар на терена, като вратарят на Лудогорец спаси две чисти положения в полза на домакините. 3 минути след гола пък Йонсен можеше да удвои, но и той пропусна.

Последваха силни минути за Лудогорец, като на два пъти Чунчуков имаше шанс да отбележи, но не успя. Препелица пък пробва триково центриране в наказателното поле, лесно боксирано от Баривиера - 1:0 след 45 минути.

Втората част почна с натиск на шампионите, но удари на Дяков и Марселиньо не намериха целта. В 56' пък Нунеш беше избутан от Моци в наказателното поле, но дузпа за Литекс не последва. 

Постепенно положенията и пред двете врати намаляха. Вандерсон беше най-опасният футболист на Бруно Рибейро, но той не съумя да се разпише при два удара, преминали на сантиметри от вратата.

В 86' двубоят беше окончателно решен, след като Виана с феноменален гол с десния крак от разстояние препарира Стоянов и реализира за 2:0. Той получи втори жълт картон заради реакцията си (събличане на фланелката), но това нямаше значение за крайния резултат.

Така Петрович се завърна победоносно в българския футбол, където е ръководил и отбора на "Левски". Бруно Рибейро пък може да си има сериозни неприятности още в следващите няколко часа, след като Лудогорец вече 180 минути не може да вкара гол в официален мач. Поредицата от загуби вече е 4, а във вторник следва реванш срещу Милсами. В първата среща молдовският шампион спечели с 1:0 в Разград и след днешната продукция на Лудогорец изглежда фаворит.

Литекс вече има 3 точки и се изравнява на върха със Славия, която вчера спечели с 3:0 срещу Локомотив (Пловдив).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички