Петричев: Пуснахме парното в сряда, но земята не е реотан


Петричев: Пуснахме парното в сряда, но земята не е реотан
Снимка: Лудогорец/ Фейсбук

2281 0

Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, коментира ситуацията с отложеното домакинство на Славия от 18-ия кръг в Първа лига. 

Вече официално стана ясно, че по-рано от утре подобна среща няма да се изиграе, макар че отборите имат ангажименти в четвъртък и петък (Лудогорец гостува на Спартак Търнава, а Славия приема ЦСКА). 

Пред Дарик радио Петричев обясни, че подовото отопление на "Хювефарма Арена" е било пуснато от сряда с оглед приближаващата буря, но не може да смогне. Ръководителят смята, че парното топи до 8 см от снежната покривка в рамките на денонощие. 

Обяснението на Петричев

"Понеже слушам различни коментари в тази посока. Да внеса яснота. Ние парното сме го включили още в сряда, но нали не си представяте, че земята е като реотан, който да топи падащите снежинки. Ефектът на отоплението не е толкава силен при тежък сняг. Прости закони на физиката. Според мен за едно денонощие отоплението на терен стопява около 8 см от снежната покривка и това е при положение, че навън температурите не са толкова ниски.

Отоплението на един терен не е панацея. Това трябва всички да бъдат наясно. Според мен е съвсем логично да си го представите, че колкото и да се отоплява земята. Надявам се всички хора да го разбират това нещо. Не ни е за първи път да пускаме отоплението на терена, но винаги с техника и сили сме помагали да се оправи терена. Не можем да разчитаме на външна помощ при положение, че има бедствено положение.

Ние ще пуснем и официално съобщение всеки момент към нашите фенове. Който си е закупил билет ще може да го използва утре за мача. Утре няма да ни стигнат най-вероятно силите да почистим и трибуните, но ще бъдем благодарни на всеки, който дойде на стадиона. За съжаление понеделник 15:15ч. най-неблагоприятното време за феновете, но...", обясни директорът. 

Вижте всички фактори, които попречиха на Лудогорец - Славия да играят в неделя!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички