Павел Върба: Целта пред нас са групите на Лига Европа, заради това съм тук


Павел Върба: Целта пред нас са групите на Лига Европа, заради това съм тук
Снимка: БГНЕС

1549 0

Треньорът на Лудогорец Павел Върба даде онлайн пресконференция преди мача с Локомотив (Пд). Двата отбора ще се изправят един срещу друг в събота от 21 часа. "Някои от футболистите не бяха с нас, а с националните си отбори в изминалата пауза. Първата седмица тренирахме добре, играхме приятелски мач. Видяхме футболисти с по-малко минути. Сега ни очаква така важния мач с Локо (Пд). Имаме проблеми с Георги Терзиев. Той обаче вече започва тренировки с отбора. Пламен Илиев, след тази трайна контузия, също влиза в ритъм“, каза Върба.

"Спомням си последния мач за първенство с Локо (Пд) – 6:1. Но знаем, че тогава техният треньор спести сили на някои играчи за финала за Купата. Истинската си сила на Локо (Пд) я видяхме в мача за Суперкупата. Но пък някои наши играчи липсваха тогава. Сега имаме да им връщаме. Питайте Локо (Пд) дали ще запазят играчи. 14 дни са имали за тренировки, доста време да поработят. Ще излязат с оптимален състав, според мен, без значение, че им предстои мач с Тотнъм. Последните 3 мача от първенството го спечелихме. Два пъти навън и веднъж у дома“.

"Приближаваме се до това, което искаме да изглеждаме. Нас много ни разочарова, че отпаднахме от Шампионска лига. Сега нямаме дълго време мачове от турнирите. Как ще се отрази? Съсредоточаваме се върху първенството. Имаме тежки мачове. Ние нямаме европейски двубои, но в лигата идват тежки противници – Локо (Пд), ЦСКА и Берое. Много е важно началото на първенството, да спечелим колкото се може повече точки“, каза още Павел Върба.

Той сподели няколко думи за участието на тима в евротурнирите. "Целта са групите на Лига Европа. Аз за това съм тук. Все още обаче не знаем какъв ще е жребият. Когато го разберем, ще си правим плановете. Но за нас няма значение кой ще е съперника – важното е да сме в групите. В началото не бяхме активни на трансферния пазар, но сега – да. Новите трябва да се приспособят към начина на игра. Тренират добре момчетата, дават всичко от себе си. От друга страна знам,че трансферния прозорец затваря на 5 октомври, така че може да се случи всичко“, призна Върба.

По-рано се появи информация, че новак в Серия А се интересува от играч на Лудогорец - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички