Отново топ съдия ще ръководи Лудогорец - Малмьо


Отново топ съдия ще ръководи Лудогорец - Малмьо
Снимка: GettyImages

1879 0

Един от най-добрите рефери в света и избраният да ръководи финала в Лига Европа през миналия сезон - Клеман Тюрпен, е съдията, който ще надува свирката в реванша между Лудогорец и Малмьо за влизане в Шампионска лига. 

Срещата между двата тима е във вторник (24.08) от 22:00 часа в Разград, като първият сблъсък завърши с триумф за шведите с 2:0 в най-слабия двубой на "орлите" под ръководството на Валдас Дамбраускас. 

Цялата съдийска група е от Франция, като странични рефери ще са Никола Данос и Сирил Грингор, а четвърти рефер е Жереми Пиняр. За разлика от предварителните кръгове за влизане в групите на Шампионска лига, в плейофа има ВАР, който ще бъде ръководен от Жером Бризар. 

Феновете на Лудогорец нямат добри спомени от мачовете на тима под ръководството на Тюрпен, като две от най-тежките загуби в Европа на отбора са с френския рефер. През 2014 година на стадион "Васил Левски" Лудогорец падна с 0:3 от Валенсия, докато няколко месеца по-късно Тюрпен бе главен рефер при поражението с 4:0 от Реал в Мадрид в групите на Шампионска лига. 

Тюрпен е ръководил още мач на Ботев Пловдив в Лига Европа, както и най-старото столично дерби - Левски срещу Славия, през 2020 година, когато бе на родна земя, за да поддържа форма заради спряното по това време френско първенство. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички