Още преди втората част от сезона Лудогорец има 15 точки аванс на върха


Още преди втората част от сезона Лудогорец има 15 точки аванс на върха
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1031 0

Лудогорец спокойно може да се чувства като шампион и през този сезон, след като възпитаниците на Георги Дерменджиев разнищиха с 5:0 Локомотив (Горна Оряховица) и си осигуриха аванс от 15 точки пред Левски на върха в класирането на Първа лига.

Още в 6' Лудогорец успя да поведе и да си осигури важен аванс. Вандерсон намери отлично Марселиньо в наказателното поле, а бразилецът нямаше проблем да реализира - 0:1.

Слабият старт обезвери "железничарите", които нямаха никакви добри ситуации пред вратата на Лудогорец. "Орлите" обаче получих и лоша новина, след като в 33' капитанът Светослав Дякос напусна принудително терена.

5 минути след подновяването на играта "орлите" вече водеха с 2:0, след като Моци проби отдясно и намери Клаудио Кешеру, който реализира с хубав удар за 2:0.

10 минути преди края Вандерсон с 10-ия си гол в шампионата, правейки резултата 3:0, а малко след него и Кешеру вкара второто си попадение в мача след подаване на Джоди Лукоки. Това обаче не му беше достатъчно, като секунди преди края той оформи и своя хеттрик, правейки поражението на домакините още по-тежко.

По-рано днес Левски загуби гостуването си на Берое с 0:1, което прати Лудогорец на цели 15 точки след 24-ия кръг. "Орлите" имат категоричен аванс, и то преди разделянето на първите 6 отбора в класирането от останалите. ЦСКА пък е на 18 точки зад шампионите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички