Титла? Левски безславно падна в Стара Загора


Титла? Левски безславно падна в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

1713 0

Въпреки че цяла седмица в Левски бяха убедени, че могат да се борят до край за титлата, още при първия си двубой след мача с ЦСКА "сините" загубиха безславно с 1:0 срещу Берое в Стара Загора.

Единственото попадение в срещата падна в 12', когато Мартин Райнов отбеляза с глава. Гостите не играха никак добре през първото полувреме, докато заралии изпуснаха няколко добри положения.

През вторите 45 минути "сините" играха по-организирано и имаха няколко ситуации, особено в края, но Перниш направи две-три добри спасявания и столичани загубиха.

Това беше първа загуба на Митов начело на тима, след като той започна с обрат и успех срещу ЦСКА. Сега обаче Левски отново е в обсега на "червените". "Сините са с 48 точки, докато "армейците" с 45. Лудогорец е с мач по-малко и цели 12 точки пред възпитаниците на Николай Митов.

Берое е на 9-а позиция с актив от 29 пункта и е далеч от топ 6 на шампионата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Берое почна много по-добре двубоя и в 7' Мапуку можеше да открие резултата. Кръстев не се намеси добре при удар отдалеч и топката попадна в нападателя, който мина покрай вратаря и стреля, но Яблонски успя да избие пред голлинията.

В 13' обаче Берое поведе - центриране от корнер намери отлично Райнов, който беше останал непокрит. Той стреля с глава и преодоля вратаря - 1:0.

Последваха няколко опасни удара на Бурабия, който обаче на два пъти беше спрян от вратаря Перниш. Левски трудно създаваше добри голови положения и до края на първата част вратарят не беше сериозно застрашен.

Все пак в последната минута на полувремето Левски получи шанс да изпълни пряк свободен удар отстрани на наказателното поле. Гостите изпълниха заучено и топката беше насочена към Минев на точката за изпълнение на дузпи. Той обаче стреля право в защитник - 1:0 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Сините" продължиха с безидейната си игра в нападение, докато няколко грешки можеха да доведат до гол за Берое. В 50' Лукин сбърка сериозно и Карачанаков нахлу опасно, но ударът му от границата на пеналтерията излезе високо в аут. В 59' пък Костадинов игра с ръка в наказателното поле, но Николай Йорданов прецени, че не може да отсъди дузпа, тъй като ръката му беше близо до тялото.

В 81' се откри една от малкото добри ситуации пред Левски. Антон Огнянов беше изведен отляво в наказателното поле и стреля силно, но Перниш успя да избие. Няколко минути по-късно Прохазка нахлу в наказателното поле, пусна остър пас, който беше засечен от защитник на Берое. За негово щастие, топката срещна гредата.

СЪСТАВИ:

Берое: 12. Перниш, 5. А. Георгиев, 19. Тенев, 24. Василев, 14. Божилов, 4. Като, 7. М. Райнов, 17. Карачанаков, 18. Зехиров, 24. Делич, 10. Мапуку

Треньор: Ферарио Спасов

Левски: 24. Кръстев, 14. В. Минев, 2. Лукин, 70. Костадинов, 28. Яблонски, 25. А. Ем. Александров, 7. Нар, 12. Краев, 27. Бурабия, 15. Прохазка, 17. Адениджи

Треньор: Николай Митов

ПРЕДИ МАЧА:

След 3 поредни поражения и изнервена обстановка в клуба, днес Берое излиза срещу Левски в опит да излезе от това положение. И да спаси главата на треньора Ферарио Спасов.

Левски пък още е под еуфория след дългочаканата победа над ЦСКА и ще търси начин отново да се върне към победния цикъл.

Двата отбора с различни задачи, но с еднакво желание се срещат днес под Аязмото в 15.00 часа. Двубоя можете да проследите пряко в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички