Опити на ниво "под Първа лига": Обяснение защо и как Лудогорец пропусна 3 дузпи в Европа


Опити на ниво "под Първа лига": Обяснение защо и как Лудогорец пропусна 3 дузпи в Европа
Снимка: ludogorets.com

12674 0

Българският шампион Лудогорец имаше повече от добри шансове да продължи към 1/8-финалите в Лигата на конференциите, но в крайна сметка отпадна от Андерлехт. Развръзката между двата отбора дойде след дузпи.

От "орлите" посочиха случилото се като малшанс, но дали това е точно така? При цели три пропуснати дузпи... точно така, пропуснати, защото въпреки добрите намеси на стража Барт Вербруген - всяко от изпълненията бе на твърде, твърде ниско ниво за европейските клубни турнири.

От другата страна видяхме класни изпълнения - Серджио Падт нямаше особени шансове за намеса при повечето случаи. Старт с класно изпълнена дузпа в стил "Паненка", мощен изстрел, пласиран високо, както и отлично насочена топка от ветерана Ян Вертонген.

Какво видяхме от другата страна? Първото изпълнение бе най-абсурдно. Новото попълнение Пипа през почти цялото време гледаше левия вратарски ъгъл - "финт", който обикновено тепърва прохождащите футболисти биха опитали, за да преодолеят вратар при дузпи. В елиминационен мач в Европа обаче е пряка подсказка за вратаря какво предстои.

Още повече, че с по-силния си десен крак и без това изглеждаше по-логично да опита да обърне ъгъла, при положения, че нямаше и толкова голяма засилка преди удара.

Последва опит на Доминик Янков, който иначе се включи много добре в срещата. Както при него, така и при последния пропуснал за "орлите" - Педро Нареси, се забеляза една и съща грешка.

Обикновено, когато футболист е втренчил поглед единствено в топката непосредствено преди изстрела, той я праща с безпощадна прецизност или с огромна сила там, където е решил. Ако последва по-слабо като сила и пласиране изпълнение, играчът трябва да е сигурен, че ще прати вратаря в противоположния ъгъл.

И Янков, и Нареси се отличиха със слаби изстрели, като непосредствено преди това бяха втренчили поглед в топката. За съжаление, тези дузпи от Лудогорец нямат нищо общо с подвига, който бе извършен срещу Стяуа преди години. Неслучайно Серджио Падт призна, че когато имаш три дузпи и пропуснеш всяка, е много трудно да спечелиш.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички