Арда Кърджали ядоса Лудогорец с добра игра и шампионите се развихриха у дома си (ВИДЕО)


Арда Кърджали ядоса Лудогорец с добра игра и шампионите се развихриха у дома си (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5029 0

Шампионът на България Лудогорец разгроми Арда Кърджали с 4:1 в мач от 17-ия кръг на Първа лига. Със спечелените три точки тимът на Станислав Генчев събра актив от 39 и вече има аванс от 10 пред втория Черно море, но тепърва предстои и мачът на ЦСКА срещу Локомотив София. Отборът на Славко Матич пък остана на девето място с актив от 18 пункта!

Гостите от Кърджали започнаха много надъхано двубоя и още в първата минута можеха да поведат, но ударът на Спас Делев мина на косъм от лявата греда на Лудогорец. Натискът на Арда сякаш ядоса лидера в класирането и Икоко даде старт на головата фиеста в седмата минута, а 20 по-късно Сотириу покачи на 2:0.

Десет минути преди края на първото полувреме Спас Делев върна своя отбор в мача с красив гол, но кипърският нападател на Лудогорец побърза да възстанови аванса на "орлите" от 2 гола в 41-ата минута. След час игра в Разград Кирил Десподов блесна с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар от малък ъгъл и така окончателно уби интригата в срещата.

*Интересно е да се отбележи, че Арда владееше повече топката в хода на мача и създаде доста работа на футболистите в зелено. Израстването на тима при новия треньор Славко Матич е видимо!

В следващия кръг (5.12.) шампионите са домакини на Локомотив София, а Арда Кърджали приема Царско село! Ето и как се разви днешният двубой:

Стартови състави на двата отбора:

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 6. Шакил Пинас, 24. Оливие Вердон, 30. Игор Пластун, 22. Джордан Икоко, 25. Стефан Баджи, 23. Кафумана Шоу, 95. Каули Оливейра, 11. Кирил Десподов, 13. Мавис Чибота, 19. Пиерос Сотириу

Арда Кърджали: 12. Иван Караджов, 8. Милен Желев, 18. Слободан Рубежич, 24. Алекс Петков, 25. Давид Кики, 77. Илия Юруков, 70. Христо Иванов, 33. Иван Тилев, , 10. Светослав Ковачев, 17. Иван Коконов, 9. Спас Делев

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна при слънчево време в Разград и перфектно състояние на тревната настилка. Още в първата минута Спас Делев се възползва от груба грешка в отбраната на Лудогорец и излезе очи в очи с Пад, но ударът му премина на сантиметри встрани от лявата греда. Малко след това гостите имаха претенции и за дузпа, но главният рефер Владимир Вълков не се впечатли. 

7' - 1:0! Противно на случващото се на игрището, "орлите" поведоха в резултата при първата си по-опасна атака. Икоко бе набрал скорост и получи извеждащ пас в дясната половина на наказателното поле. Последва нещо средно между подаване и шут и топката се озова в мрежата на изненадания Иван Караджов.

В 18-ата минута Кирил Десподов нахлу отляво, но вместо да стреля от много добра позиция, реши да залъгва притичалия бранител и това бе грешното решение, тъй като той изчисти топката в ъглов удар. 29' - 2:0! Икоко бе замесен и при втория гол - той центрира хубаво от дясното крило към Сотириу, който на първа греда изпревари пазача си в "синьо" и с глава увеличи аванса на Лудогорец.

35' - 2:1! Спас Делев получи подаване около дъгата на наказателното поле и с майсторско завъртане си освободи място да шутира с левия крак. Пад нямаше какво да стори и топката попадна в горния му ляв ъгъл. Интересно е да се отбележи, че малко преди това стражът на домакините с вещина бе избил опасен изстрел на Делев в същия ъгъл!

41 - 3:1! Радостта на гостите не продължи дълго, тъй като Лудогорец организира бърза контраатака, при която Десподов пусна хитър последен пас към Сотириу, той навлезе в наказателното поле и с левия крак прати топката във вратата на Иван Караджов за трети път.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-ата минута Чибота опита да центрира топката, но тя срещна ръката на защитник на Арда и главният съдия посочи бялата точка. Ситуацията бе разгледана с ВАР и дузпата бе отменена, тъй като в случая разстоянието между двамата футболисти бе прекалено малко, а и контактът с ръката не бе явен. 

60' - 4:1! От почти нулев ъгъл Кирил Десподов стреля директно от пряк свободен удар, а топката описа такава парабола, че прехвърли Караджов и влетя във вратата му - страхотен и рядко срещан гол! Седем минути по-късно попадение на Чибота бе отменено правилно заради засада при изграждането на атаката. 

Голът на Десподов окончателно уби интригата и на гостите от Кърджали им стана ясно, че този мач е загубен. До края на последва нищо кой знае колко интересно на терена...

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Станислав Генчев е на първо място във временното класиране с актив от 36 точки, докато момчетата на Славко Матич са на девета позиция с 18 пункта. И двата отбора са изиграли 14 мача до този момент, тъй като имат по две отложени срещи!

В последния кръг Лудогорец победи трудно ЦСКА с 2:0 у дома си и по този начин увеличи аванса си на върха на седем точки. Арда пък направи нулево равенство с Левски в Кърджали и пропусна възможността да изпревари "сините" в Първа лига.

Това ще бъде мач №6 между тези два тима от 2019 година насам. До този момент "орлите" имат 3 победи и никога не са губели от този противник. Букмейкърите дават пълно предимство на шампионите и днес:

Лудогорец - 1.30, равенство - 4.75, Арда Кърджали - 7.50

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички