Обрат на „Тича“! Лудогорец продължи безапелационната си серия срещу Черно море и гледа към финала (ВИДЕО)


Обрат на „Тича“! Лудогорец продължи безапелационната си серия срещу Черно море и гледа към финала (ВИДЕО)
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

7392 0

Лудогорец обърна с 2:1 Черно море на стадион „Тича“ в първата среща от полуфиналите в турнира за Купата на България. След този успех хората на Ивайло Петев гледат към финала още преди реванша в Разград.

Сблъсъкът в морската ни столица предложи сравнително зрелищен сблъсък за родните стандарти. В него не липсваха положения, драма, спорни съдийски отсъждания и драма. Домакините завършиха срещата в намален състав, след като Стефан Велев получи червен картон в 82-ата минута. Халфът на домакините първоначално бе декориран само в жълто от рефера Волен Чинков, но след това ВАР го привика и той промени решението си, за да го изгони.

Черно море започна отлично двубоя и откри резултата в 13-ата минута чрез Алекс Фернандес. Разградчани обаче се върнаха бързо в мача, след като Нонато изравни още в 17-ата минута, а Игор Пластун осъществи пълния обрат в 34-ата. Малко след почивката реферът Волен Чинков и ВАР си затвориха очите за дузпа в полза на Черно море за нарушение, извършено именно от украинския защитник на гостите.

Ивайло Петев направи куп промени в стартовия си състав. Той смени цели 6 футболисти в сравнение с предишния си мач, като очевидно целеше да спести силите на звездите си за предстоящия ключов сблъсък за титлата с ЦСКА в неделя. Илиан Илиев и домакините със сигурност ще имат и доста претенции към съдийството в срещата.

Футболистите на Илиан Илиев направиха всичко по силите си, но не успяха да се противопоставят на родния хегемон, който записа трета поредна победа над варненци през тази кампания. Успехът пък е осми поред за Лудогорец над Черно море. Ивайло Петев от своя страна записа пета поредна победа над колегата си в съперничеството им на треньорските скамейки.

Реваншът в Разград е на 11 май.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на „Тича“ започна доста обещаващо. Алекс Фернандес от домакините пробва удар, блокиран от Георги Терзиев.  „Орлите“ отговориха с изстрел на Ноната, който не затрудни Дюлгеров.

В 8-ата минута Едгар Пачеко реши да стреля при ситуация трима на трима. Шутът на бразилеца от дъгата на пеналта обаче бе слаб и неточен и премина покрай вратата на Слуга.

Густаво Нонато изведе зад гърба на защитата Десподов в 10-ата минута. Капитанът и на националния ни отбор стреля от воле с външен фалц, но Дюлгеров отрази.

ГОООЛ! „Моряците“ откриха резултата в 13-ата минута. Александър Василев шутира към вратата диагонално отляво. Вратарят Симон Слуга се намеси, но не много убедително и изби топката право в краката на Алекс Фернандес, който отблизо при добавката прати кълбото в мрежата – 1:0.

ГОООЛ! Лудогорец се върна сравнително бързо в мача, а радостта на варненци не продължи дълго. Десподов получи в пеналта, финтира Виктор Попов и шутира, но Дюлгеров изби. Топката обаче отиде право в краката на Нонато, който не сгреши от близо – 1:1 в 17-ата минута.

Темпото на игра се поуспокои след двата гола. Гостите имаха териториално предимство в следващите 10-на минути.

ГОООЛ! В 34-ата минута Лудогорец осъществи пълен обрат. Десподов центрира от фал отдясно, Игор Пластун остана непокрит и матира Дюлгеров с удар от 9-10 метра – 1:2. Това бе първият гол за украинеца за „орлите“.

В 41-ата минута Тисера бе изведен зад гърба на отбраната, но аржентинецът би покрай лявата греда. Оказа се обаче, че при тази ситуация е имало засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Варненци започнаха по-устремено след антракта. В 50-ата минута домакините имаха претенции за дузпа за нарушение на Пластун срещу Васил Панайотов. Украинският защитник изгуби топката в пеналта, а след това сякаш препъна халфа на „моряците“, но съдиите останаха безмълвни. ВАР също не видя нарушение на правилата.

Малко след това Дюлгеров отрази удар на Кирил Десподов. В 57-ата минута пък и разградчани предявиха претенции за дузпа. Тисера получи в пеналта, където Александър Василев се хвърли на шпагат. Защитникът игра с ръка, но тя беше върху тревата. Прецени се, че няма основание за отсъждане на наказателен удар.

В 75-ата минута резервата на домакините Мишел Алвес би от воле, но не уцели целта. В 82-ата минута Стефан Велев извърши много груб фал в средата на терена срещу откъсващия се Кайо Видал. Първоначално реферът Волен Чинков по показа само жълт картон. В крайна сметка ВАР го привика да преразгледа решението си и изгони футболиста на Черно море, а отборът му довърши мача с 10 души на терена.

СЪСТАВИ

Черно море: 25 Иван Дюлгеров, 3 Живко Атанасов, 28 Влатко Дробаров, 19 Александър Василев, 6 Виктор Попов, 71 Васил Панайотов, 77 Стефан Велев, 39 Николай Златев, 23 Едгар Пашеко, 11 Алекс Фернандес, 9 Атанас Илиев

Лудогорец: 12 Симон Слуга,  2 Гонзало Авила, 5 Георги Терзиев, 6 Якуб Пиотровски, 8 Клод Гонсалвеш, 10 Матиас Фабиан Тиссера, 11 Кирил Десподов, 16 Аслак Фон Витри, 20 Густаво Нонато, 32 Игор Пластун, 77 Кайо Видал

ПРЕДИ МАЧА

И двата тима влизат в сблъсъка след добри серии и победи в последния кръг на Първа лига. "Моряците" са четвърти с 48 точки, а разградчани са втори с 65 точки, с 2 по-малко от ЦСКА. Срещата Черно море - Лудогорец може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Играчите на Илиан Илиев записаха пети пореден успех във всички надпревари, побеждавайки Ботев Враца като гост с 2:0.  Разградчани пък продължават да нямат загубена точка под ръководството на завърналия се наставник Ивайло Петев, а за последно надвиха, макар и трудно, 10 от Локомотив София с минималното 1:0 на свой терен.

"Орлите" спечелиха и двата шампионатни сблъсъка с "моряците" през сезон 2022/23 - 3:2 като гости и 3:2 като домакини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички