Новият сезон е открит! Лудогорец вдигна Суперкупата след страхотен мач срещу Локо (Пд)


Новият сезон е открит! Лудогорец вдигна Суперкупата след страхотен мач срещу Локо (Пд)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

6964 0

След като мина малко повече от месец след последния мач в българския футбол, той се завърна с невероятен мач между Лудогорец и Локомотив Пловдив. "Орлите" спечелиха с 2:0 финала за Суперкупата на България, но битката на стадион "Васил Левски" се отчете с висока скорост, много положения и страхотен футбол и от двете страни.

Чибота вкара първият гол в мача още в 3', вкарвайки още в дебюта си, докато Джоди Лукоки вкара за 2:0 в добавеното време, прекратявайки опитите на Локомотив (Пловдив) да вкара гол. И за това попадение с основна заслуга беше Чибота, който даде асиснтецията и беше най-добрият играч на терена през пълните 90 минути.

Пловдивчани обаче могат да съжаляват за крайния резултат, защото през първото полувреме пропуснаха куп положения, а гол на Карагерен беше отменен заради засада на Аралица, докоснал топката след отличния му диагонален удар. През вторите 45' "смърфовете" имаха още няколко отлични шанса за гол, но Пламен Илиев направи ключови спасявания и запази вратата си суха.

Също така трябва да се отбележи и фрапантна грешка на реферите в 60', когато Бирсент Карагерен вкара за 1:1 след отлично овладяване на топката, но попадението беше отменено заради игра с ръка (каквато категорично нямаше).

Най-важният извод от мача обаче беше отличното състояние и на двата отбора, които играха на пълни обороти почти през целия двубой и показаха, че са готови за предстоящите европейски битки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата сериозна опасност пред двете врати дойде в 3'. Топката бе центрирана отляво от Лукоки за Сисиньо вдясно. Крайният бранител на „орлите” върна успоредно за Кешеру, който се оказа с гръб към вратата и след завъртане успя да стреля, но Мартин Луков излезе и парира удара. Лудогорец обаче откри резултата след изпълнението на корнера, когато топката бе изчистена към дъгата на наказателното поле, където Мавис Чибота получи пас по земя и с фалзцов удар с десния крак прати топката във вратата на Луков - дебютен гол за новото попълнение на тима.

В осмата минута разградчани можеха да удвоят актива си, но удар на Кешеру с глава бе отразен от Мартин Луков. Топката отиде вдясно за Сисиньо, но бразилският краен бранител бе в позиция на засада. Нов опасен шанс за „орлите” дойде след близо четвърт час игра. Лудогорец направи бърз преход от защитата вляво, а Мавис Чибота се понесе по фланга. Атакуващият халф на „орлите” центрира вдясно за Кешеру, а румънецът стреля от воле, но топката тупна пред него и излезе над напречната греда. Локомотив Пловдив стигна до свободен удар в 16-ата минута, а топката бе центрирана за Стивън Езе. Нигерийският бранител свали топката към Аралица, който вкара, но позицията на защитника бе в засада и страничният съдия я маркира.

В следващите минути "смърфовете" направиха тежки минутите за шампиона, но гол така и не падна. Аралица, Цветанов и Илиев имаха златни шансове да стигнат до гол, но Пламен Илиев направи няколко ключови спасявания през първото полувреме, а и пловдивчани бяха много неточни в завършващата фаза.

"Орлите" можеха да стигнат до гол в 35', когато Лукоки намери Марселиньо в наказателното поле, но плеймейкърът прати топката малко над вратата. Локомотив Пловдив успя да изравни резултата в добавеното време на първото полувреме. Бирсент Карагарен получи топката зад отбраната на „орлите” и върна за Георги Илиев, който стреля и вкара, но голът беше отменен заради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 56' минута бранителите на Лудогорец проспаха изпълнение на тъч от Бирсент Карагарен, а топката се озова в Анте Аралица, който за втори път остана изцяло сам срещу вратаря. Нападателят на Локо Пд, за разлика от предния път, нанесе удар с десния крак, но Пламен Илиев излезе и скъси ъгъла, пращайки топката встрани. Две по-късно Момчил Цветанов пробва късмета си с удар от сериозно разстояние, ала Пламен Илиев улови безпроблемно.

В 60' дойде време за най-скандалната ситуация в мача. Бирсент Карагерен беше намерен отлично по дясното крило, той овладя далечния пас с рамо и нахлу към наказателното поле, разстрелвайки Пламен Илиев. Съдията обаче отмени гола заради игра с ръка.

Последваха още две много важни спасявания на Илиев, докато в 62' Чибота проби отлично към наказателното поле, залъга че ще стреля, но вместо това изведе Марселиньо на чиста позиция. Бразилецът стреля, но прати топката в гредата.

В 66'  Димитър Илиев овладя през центъра и пусна вдясно за Карагарен. Атакуващият футболист на пловдивчани стреля мощно по диагонала, но с една ръка Илиев прати топката в ъглов удар. Последва още едно ключово спасяване на Илиев, който в 82' съумя да спре Ожболт, който беше излязъл сам срещу него.

Само минута по-късно Чибота беше изведен брилянтно от Горалски зад отбраната, но ъгълът да стреля беше малък и Луков спаси. В 92' обаче Чибота отлично изведе Джоди Лукоки в наказателното поле, а холандецът овладя спокойно и с мощен удар в горния десен ъгъл реализира за 2:0 в полза на шампионите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: Пламен Илиев, Сисиньо, Антон Недялков, Драгош Григоре, Жордан Икоко, Светослав Дяков /к/, Яцек Горалски, Джоди Лукоки, Марселиньо, Мавис Чибота, Клаудиу Кешеру

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Георги Илиев, Бирсент Карагарен, Анте Аралица, Димитър Илиев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Днешната среща се явява и като главна репетиция за Лудогорец преди битките с Фаренцварош в Шампионска лига. Най-големите проблеми пред Стойчо Стоев са в защитата и не е ясно с кои играчи ще започне.  Про­блемът е, че в момента Лудогорец няма истин­ски ляв бек, ако Антон Недялко е в центъра на отбраната. Отделен въпрос е и дали Козмин Моци ще започне като титуляр, тъй като в контролите Стоев пробваше различни варианти.

Последното ново по­пълнение на Лудого­рец - Стефан Баджи, няма да играе в дву­боя с Локо (Пд) за Суперкупата на Бълга­рия. Самият футболист се намира в отлично физическо състояние, но не е водил подго­товка и последния му мач е преди повече от месец - на 26 май при победата на Бур-саспор над Йени Малатяспор.

В същото време тре­ньорът на Локо (Пд) Бруно Акрапович е ка­тегоричен, че ще про­дължи да залага на схемата с трима в от­брана, с която отборът извоюва първи трофей след 15 години пауза.  Заради пробле­мите на Ален Ожболт, който ще помага от пейката довечера, в атака вероятно ще ви­дим Митко Илиев и Аралица. Зад тях ще е опитният Георги Или­ев или Един Бахтич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички