Нордселанд задмина Арсенал и Еспаньол за най-голямото петно в историята на Лудогорец (ВИДЕО)


Нордселанд задмина Арсенал и Еспаньол за най-голямото петно в историята на Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3248 0

12-кратният шампион на България Лудогорец понесе звучен шамар и записа срамна страницата в историята си в евротурнирите. Датският Нордселанд тотално обезличи разградчани, които се представиха катастрофално, допускайки 7 гола във вратата си.

Загубата със 7:1 е най-голямото поражение за "орлите" в историята им. Никога преди отборът не бе допускал толкова много попадение във вратата си, а със сигурност и много притеснително за хората в Разград е била играта на отбора.

Другите тежки загуби

Преди този двубой Арсенал и Еспаньол бяха записани като отборите, нанесли най-тежки загуби на Лудогорец. През сезон 2016/17 Арсенал победи разградчани с 6:0 в двубой от група "А" в Шампионска лига. В двубоя в Лондон Месут Йозил наниза хеттрик във вратата на Милан Борян, а Алексис Санчес, Тео Уолкът и Алекс Окслейд-Чембърлейн също бяха сред голмайсторите. 

След това през сезон 2019/20 Еспаньол отново напомня за този кошмар, като вкарва същи 6 попадения в Лига Европа - отново в групова фаза.  През първата част се разписаха Мелендо, Луис Лопес, Матиас Варгас. През втората част домакините вкараха още три попадения чрез Виктор Кампусано, Адриа Педроса и Факундо Ферейра. И все пак трябва да се отбележи, че още през първото полувреме бяха изгонени двама от Лудогорец - Рафаел Форстър и Яцек Горалски.

Другите по тежки загуби са с допуснати 4 гола. През сезон 2020/21 Тотнъм стига до успех с в групите на Лига Европа с 4:0. През 2014/15 в Шампионска лига и Базел, и Реал Мадрид постигат същия резултат срещу Лудогорец. През този сезон, но в плейофа в Лига Европа Аякс победи разградчани с 1:4. След двубоя в Дания наставникът на Нордселанд се изненада, че това е най-голямата загуба на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички