Нещастна грешка коства победата на Лудогорец в Шампионска лига (ВИДЕО)


Нещастна грешка коства победата на Лудогорец в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

8971 0

Лудогорец изпусна златен шанс да запише първа българска победа в гостуване в Шампионска лига. "Орлите" на Георги Дерменджиев стигнаха "само" до 1:1 срещу Базел на "Санкт Якуб Парк" в първи мач от група "А" на Шампионска лига.

Българският шампион имаше всички шансове да спечели двубоя, след като в края на първото полувреме Джонатан Кафу след ефектно отиграване след пас на Марселиньо остана сам срещу Васлик и успя да отбележи.

През цялото второ полувреме Базел не създаде нито едно опасно положение, но 10 минути преди края Владо Стоянов направи фатална грешка. При безопасно центриране в наказателното поле той боксира слабо в Щефен и той от воле се разписа за 1:1.

Въпреки че в първите 7 мача от първенството Базел вкара 24 гола, "кръстоносците" нямаха чисти голови положения и единствено благодарение на грешката в дефанзивен план швейцарският тим стигна до точката. 

Това е историческо първо равенство в Шампионска лига на български отбор, след като при предишните общо 6 гостувания Левски и Лудогорец не успяха да спечелят. В другата среща от група "А" ПСЖ и Арсенал не се победиха.

На 27-и септември е първият домакински двубой на Лудогорец в Шампионска лига срещу ПСЖ.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало двата отбора пробваха да играят с преса и дълги извеждащи подавания. Бракът в играта на тимовете обаче преобладаваше в първите 5 минути от откриващата среща в Шампионска лига. Първото положение беше в полза на швейцарците, след като Делгадо проби отдясно и пусна топка в малката пеналтерия, но Янко не съумя да засече красиво с пета.

В 11' защитата на "орлите" се пропука за втори път - този път отляво. Стефен успя да влезе в наказателното поле и да центрира, но центрирането му попадна в ръцете на Владислав Стоянов. Лудогорец прие играта в собствената си половина и остави полузащитата на съперника спокойно да разиграва в половината им. Това доведе до няколко опасни нахлувания, но, за щастие на българския тим, без опасни удари към Стоянов.

Около 20-ата минута Лудогорец погледна малко по-смело към противниковата врата, като две нахлувания на Кафу можеха да доведат до опасна ситуация. При първата ситуация той беше изведен в наказателното поле, но беше избутан от защитник. Сигнал за дузпа на съдията не последва. При втората ситуация Ваклик успя с ръка да избие в тъч опасната ситуация, образувала се след пас на Мисиджан към Кафу.

Последва сериозно затишие на "Санкт Якуб Парк", като битката между двата тима се премести в средата на терена. Лудогорец успя да избута Базел по-далеч от своето наказателно поле и владееше положението на терена, въпреки че не създаваше положения.

В последната минута на първото полувреме обаче Лудогорец поведе. Марселиньо с превъзходно подаване пусна за Джонатан Кафу, който с превъзходен финт се освободи от защитник. Останал сам срещу вратаря бразилецът не сбърка - 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с мощен натиск на домакините, които стигнаха до две положения в началото. И двете дойдоха от резервата Сейду Думбия, но бившият нападател на Рома не успя да преодолее Владо Стоянов. В 56' грешка в защитата на Лудогорец доведе до опасен пробив на Сухи, който преодоля с пас Стоянов, но Натанаел успя да избие пред крака на Думбия.

"Орлите" умело отбиваха атаките на своя съперник, но футболистите на Георги Дерменджиев заиграха и твърде грубо, а освен това рано-рано почнаха да бавят времето. Всичко това обаче работеше отлично за българския тим, който изнервяше пределно своя съперник.

В 79' обаче Стоянов допусна фатална грешка. При балонно центриране вратарят не видя, че топката отива в аут и е обграден от защитници и подари топката на Щефен. Той от воле засече и изравни - 1:1. Веднага след попадението Натанаел, който получи лека контузия малко преди това, напусна терена, а Витиня се появи за последните 10-ина минути от срещата.

До края на двубоя Пластун и Саша влязоха на терена, за да закрепят полузащитата и в крайна сметка двата тима така и не се победиха.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Старши-треньорът на българския тим Георги Дерменджиев е заложил на очакван състав, като единствената дилема пред него беше дали да заложи на Лукас Саша. В крайна сметка обаче сред титулярите попада Абел Анисе.

Базел: Ваклик, Траоре, Баланте, Сухи, Ланг, Джака, Дзюфи, Стефен, Делгадо, Бярнасон, Марк Янко

Лудогорец: Стоянов, Минев, Паломино, Моци, Натанаел, Абел Анисе, Дяков, Мисиджан, Марселиньо, Вандерсон, Кафу

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК

Срещата е от група "А" и може да я следите НА ЖИВО В Sportlive.bg. Началният час е 21:45 българско време, а по същото време ще се играе и другата среща от групата на българите - ПСЖ срещу Арсенал на "Парк де Пренс".

Лудогорец за втори път е в група с Базел, като именно срещу този съперник дойде първата българска победа в този турнир. На "Санкт Якуб" обаче "кръстоносците" победиха с 4:0 и "орлите" излизат с едно на ум за домакинската сила на днешния си съперник.

Сега обаче нещата са различни. Героги Дерменджиев и компания вече имат солиден опит в турнира, докато настоящата селекция на Базел, според всички специалисти, е по-слаба от тази преди две години.

В състава на разградчани не се очакват изненади. Атаката ще бъде водена от Джонатан Кафу. На десния фланг ще бъде Вандерсон, а отляво ще е Върджил Мисиджан. Двойката дефанзивни халфове в центъра ще е Дяков и Саша, а пред тях ще е звездата Марселиньо. Бразилецът обаче ще трябва да изпълнява и доста дефанзивни задачи, за да имат по-голям шанс да постигнат целите си.

Лудогорец търси първата си победа като гост в Шампионска лига, но обнадеждаващото е, че възпитаниците на Дерменджиев все още нямат поражение в предварителните кръгове и плейофите на турнира.

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички