Виктория Пилзен е символ на израстването


Виктория Пилзен е символ на израстването
Снимка: Getty Images/Guliver

2828 0

Българският шампион Лудогорец се падна с чешкия  Виктория Пилзен в жребия от плейофния кръг за влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

Първият сблъсък между Лудогорец и Виктория Пилзен ще се играе на 16 или 17-ти август на Националния стадион „Васил Левски“, а реваншът в Чехия е седмица по-късно.

Ето и малко повече информация какво представлява Виктория Пилзен:

Отборът е създаден през 1911 година, но първите си големи успехи в чешкия футбол записва едва в последните десет години. Първият голям трофей на клуба е Купата на Страната през сезон 2009/10. Следват четири титли в последните шест години (2010/11; 2012/13; 2014/15; 2015/16).

Чехите играят домакинските си мачове на стадион „Досан Арена“, който е с капацитет от 11 700 места. Наставник на тима от Пилзен е словашкият специалист Роман Пиварник.

Титулярният екип на тима е в синьо и червено, докато този за гостувания е в изцяло бяло. В отбора на Виктория разчитат предимно на чехи и словаци.

В Европа Виктория се представя много стабилно и е редовен участник в груповата фаза на евротурнирите - два пъти в Шампионската лига и два в Лига Европа.

Два пъти достига осминафинал в ЛЕ, като през сезон 2012/13 впечатлява с две победи над Наполи на 1/16-финалите - 3:0 в Неапол и 2:0 в Пилзен. През миналия сезон участва в Групите на Лига Европа в компанията на Рапид (Виена), Виляреал и Динамо (Минск), но остава трети с четири точки.

Цената на отбора към този момент според transfermarkt.de  е  21,28 милиона евро, а средната възраст на тима е 28 години.

В състава няма изявена звезда, а се разчита на колектива.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички