"Най-големият от големите", "футболно безсмъртие": От ESPN се скъсаха да хвалят... Козмин Моци (ВИДЕО)


"Най-големият от големите", "футболно безсмъртие": От ESPN се скъсаха да хвалят... Козмин Моци (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

12091 0

Популярното американско издание ESPN възвелича вероятно най-легендарната фигура в историята на българския шампион и хегемон за последните над 10 години Лудогорец. Става въпрос за бившия футболист и настоящ технически директор в клуба Козмин Моци.

Поводът за това стана срещата между Дженоа и Милан от събота (07.10) в италианската Серия А. Тогава Оливие Жиру трябва да застане на вратата за Милан след червен картон на Майк Майнян и без право на повече смени за "росонерите".

Френският нападател успя да се намеси при една ситуация и получи много похвали. От ESPN пък направиха класация с полевите футболисти, които е трябвало да застават под рамката на вратата. Именно Моци оглавява подреждането и получава най-ласкави думи.

Моци и подвигът му като вратар срещу Стяуа

Както е отлично известно, румънският централен защитник трябваше да бъде страж след червен картон на Владислав Стоянов. Освен че се отличи с добри намеси по време на срещата, той бе герой и при дузпите със своите намеси.

Ето какво пише изданието за него:

"Най-големият от големите - най-силният в това отношение и сред полевите играчи на вратата. Моци сътвори футболно безсмъртие, когато застана на вратата за Лудогорец през 2014 година.

"Побелелият" централен защитник замени вратаря Владислав Стоянов, когато вторият бе изгонен в последната минута от продължението от напрегнат плейоф срещу Стяуа в Шампионска лига.

Мачът приключи при 1:1 и се стигна до дузпи, където Моци вкара първата за Лудогорец, а след това направи две жизнено важни спасявания, за да изпрати своя отбор в груповата фаза за първи път.

Така ставаш клубна легенда" - написаха от ESPN. Моци пък е част от цялото ръководство на Лудогорец, което е застрашено след срама в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички