На върха: Лудогорец пред Астън Вила, Фиорентина и всички други в Лигата на конференциите


На върха: Лудогорец пред Астън Вила, Фиорентина и всички други в Лигата на конференциите
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1234 0

Лудогорец започна своето приключение в тазгодишното издание на Лигата на конференциите с гръмка победа. Разградчани се наложиха с категоричното 4:0 над Спартак Търнава в първи двубой от групите на турнира.

Вихрен старт

Възпитаниците на Ивайло Петев не оставиха никакви шансове на опонента си. Под светлините на прожекторите попаднаха трима различни голмайстори - Иван Йорданов (48'), Якуб Пьотровски (53' 60'), и Руан Секо (90' +4).

Така "орлите" оглавиха своята Група "H", а втори остана Фенербахче, който пък надви Нордселанд с 3:1 в Турция. Все още обаче има дълго време преди погледите да се насочат към крайното класиране.

Статистиката говори

Същевременно с това Лудогорец получи друго и много голямо признание. Тимът от Разград бе избран от авторитетното издание "Sofascore" за най-добрия отбор в турнира до момента.

На българския шампион бе даден среден рейтинг от 7.30 - повече от на всеки друг клуб в Лигата на конференциите на този етап. Топ 3 попълват Динамо Загреб със 7.26 и Лил със 7.20.

Значително по-назад остават големи имена като Фенербахче (7.15), Астън Вила (7.06), Фиорентина (7.03), Айнтрахт Франкфурт (6.99), Бешикташ (6.95) и тн.

"Орлите" се първи и по няколко други показатели. Възпитаниците на Ивайло Петев, заедно с Лугано, имат най-малко допуснати голове (0). Те също са притежавали топката най-дълго време (69%) и са осъществили най-голям брой точни пасове на мач (599). "Зелените" са втори по успешни дрибли (11) и удари във вратата (8) и първи по изпълнени корнери (9).

Попадението на Иван Йорданов пък бе номинирано за "Гол на седмицата" в турнира (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички