На Литекс му се зави свят на "Лудогорец Арена" - 1:4


На Литекс му се зави свят на "Лудогорец Арена" - 1:4

8105 0

Когато Лудогорец се вложи в "А" група, то няма кой да го спре. Това показа последният мач от 9-ия кръг на шампионата. Шампионите спечелиха безпроблемно у дома с 4:1 срещу намиращия се в добра серия тим на Литекс. По този начин разградчани се завърнаха на трета позиция, на 2т. зад лидера ЦСКА.

Отборът на Литекс влезе неподготвен и с прекалено голям респект към игралия срещу Ливърпул през седмицата тим на Лудогорец. Домакините от своя страна показаха, че въпреки участието си в Шампионската лига не смятат да отбиват номера в българския шампионат. Сред титулярите стартира скъпата покупка Брайън Ангуло, който обаче отново не впечатли.

Други бяха героите за Лудогорец днес. В 12-ата минута Даниел Абало получи топката отляво и показа страхотен поглед върху играта, намирайки връхлитащия от задна позиция Марселиньо, който без забавяне разстреля Баривиера за 1:0.

Лудогорец контролираше съвсем спокойно мача, а Литекс на Балъков бе напълно безпомощен. Греда на Абало след хубав изстрел в 31-ата минута продължи тона на мача. В 40-ата минута бе време за поредната страхотна атака на Лудогорец, която играчите на гостите изгледаха отблизо. Тя бе започната от вратаря Владислав Стоянов, след няколко паса топката стигна до Абало отляво, той намери Марселиньо, който се обърна в наказателното поле, но Винисиус спаси удара му.

Вратарят бе безпомощен в 45-ата минута. Михаил Александров овладя една топка около границата на наказателното поле и отправи хубав удар, след лек рикошет той стана неспасяем за вратаря на Литекс и влетя в горния му ляв ъгъл - 2:0.

Чак в 57-ата минута Литекс създаде първото си голово положение. Факт, който е повече от красноречив. Брайън Ангуло изчисти от голлинията удар на Гълъбов след корнер. Този епизодичен момент не наруши статуквото на терена, което бе изцяло в полза на шампионите.

И резултатът стана класически в 63-ата минута. Михаил Александров и Кайсара размениха бързи пасове отдясно, последният центрира в наказателното поле, а там Юнес Хамза бе най-съобразителен и покачи на 3:0.

В 69-ата минута заспалата защита на Литекс остави Хамза абсолютно непокрит на метри пред голлинията и само добрата изява на Винисиус предотврати нов гол. В състава на Литекс обаче нищо не вървеше в този мач.

"Оранжевите" се опитаха да стигнат до почетен гол, но Марселиньо изчисти с глава от голлинията удар на Асприля. Минута по-късно бразилецът бе заменен от Вандерсон за да съхрани сили.

В последната минута Вандерсон с глава направи краха на гостите пълен - 4:0. Асприля все пак успя да отбележи почетен гол в самия край на мача за гостите за да оформи крайния резултат на 4:1. През седмицата за двата отбора предстоят мачове за купата на България. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички