Моци за Петев: Той е лидер, който изгради Лудогорец - пратих го за Крайова със затворени очи


Моци за Петев: Той е лидер, който изгради Лудогорец - пратих го за Крайова със затворени очи
Снимка: Официален Фейсбук профил на Лудогорец

15459 0

Техническият директор на Лудогорец и легенда на клуба - Козмин Моци, коментира в родината си Румъния доскорошния си колега на "Хювефарма Арена" Ивайло Петев. 

Зад Дунава потърсиха мнението на бившия бранител, след като спрегнаха Петев като потенциалния следващ треньор на Университатя Крайова. 

Моци не спести нито една блага дума по адрес на българина и го определи за "архитекта" на успешния вече 12 години Лудогорец.  

Мнението на Моци

"Това, което е днес Лудогорец, е започнало от него преди 14 години. Петев е изкачил отбора от трета дивизия в елита и спечели първите две титли. Това е бил неговият трамплин.

Лудогорец е такъв отбор в момента до голяма степен благодарение на него. За мен е много добър треньор. Той държи много на дисциплината и не се съобразява с имената на играчите - ако някой е сбъркал, плаща.

Близък е до футболистите, но знаем как те да имат респект от него. За мен е лидер, който може да изправи отбор като Крайова.

Идеята му за футбола се гради върху притежанието на топката. Той иска отборът му да държи колкото се може повече топката и работи за това. За мен е един от най-добрите чужденци, които са били в Румъния. Ще видите. В Лудогорец минаваме през труден период в последните години, още търсим печелившо решение". 

"Искам да кажа на феновете на Крайова да имат 100-процентово доверие на Петев. Говорих с него скоро. Когато получи оферта от Крайова, му казах да заминава със затворени очи, защото няма от какво да се притеснява. Казах му, че знам как работят в клуба и да не мисли два пъти. Той работи от сутрин до вечер, винаги е на базата. Той влага душата си във всичко, което прави", изказа се ласкаво Моци по адрес на доскорошния си колега на "Хювефарма Арена".  

Вижте какво бави сделката между Петев и Университатя Крайова!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички