"Много гадна работа" - Десподов опитал да залъже Олимпия (Любляна) с трик за дузпите


"Много гадна работа" - Десподов опитал да залъже Олимпия (Любляна) с трик за дузпите
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

4153 0

Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов изрази огромно разочарование за отпадането на тима от Шампионска лига. Българският национал откри резултата за разградчани, но в 11-ата минута на добавеното време изпусна дузпа, която можеше да вкара двубоя в продължения.

Без напрежение в Десподов преди дузпата

"Не само за мен, за целия отбор е разочарованието. По такъв начин да отпаднем. Мачът тръгна добре, поведохме 1:0. След това много бързо изравниха и накрая кофти ситуация. Червен картон, накрая изпуснах дузпа в последните секунди, малшанс. Напрежение не мисля, че имаше. Не изглеждахме по най-добрия начин", сподели Десподов.

"Никога не съм имал напрежение, когато съм изпълнявал дузпа. Взех си топката, знаех къде ще изпълня дузпата. Предният ден бих дузпи в другия ъгъл. Нарочно, ако някой гледа тренировката да си помисли, че ще бия в другия ъгъл. Трябва да уважаваме труда на вратаря, доста хубаво спасяване направи. Няма да е първата, няма да е последната дузпа, която ще изпусна. Извиних се на момчета в съблекалнята и продължаваме напред. Няма какво да го мислим. Можем само да анализираме грешките си. От тук нататък ни чака тежък мач може би срещу Астана".

Как се стигна до отпадането?

Според него отборът му е изпуснал победата в Разград и ако "е вървяло" на тима резултатът е щял да бъде 3:1 в тяхна полза. "В реванша поведохме, но като че ли този мач отборът на Любляна имаше ситуации за гол. Не трябва да омаловажаваме нашия труд. Изпуснахме и ние ситуации. Преди да ни победят с 2:1 Спас удари гредата. Винаги го има късметът. Винаги трябва малко късмет, за да продължиш напред. Не трябва да чакаме само на късмет“.

Той допълни, че очаква оценката на треньора за играта. "Аз мисля, че играем атакуващ футбол, хубав футбол, малшанс, че така се получи вчера. Червен картон, изпусната дузпа, много гадна работа. Трябва да вземем под внимание статичните положения. Много ни отбелязват от статични положения. Няма какво да направим. Трябва да се играе с Астана. Там ще е изключително тежък мач. Изкуствено игрище, топло най-вероятно. Чака ни много тежък мач, вече няма лесни". С напускането на Шампионска лига Лудогорец изпусна и сериозна сума пари, която Олимпия си осигури.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички