Мидтиланд спря похода на Лудогорец в Шампионска лига


Мидтиланд спря похода на Лудогорец в Шампионска лига
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

8275 0

Българският шампион Лудогорец приключи участието си в тазгодишното издание на Шампионска лига. "Орлите" загубиха от датския първенец Мидтиланд с 0:1 като домакин в мач от втория квалификационен кръг на надпреварата и ще продължи европохода си в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Мидтиланд, който стартира с Божидар Краев в състава си, бе по-добрият отбор на терена, създаде повече опасни положения в срещата от своя домакин и заслужено спечели мача. В една от малкото си голови ситуации Лудогорец трябваше да получи дузпа за игра с ръка на противников футболист, но главният арбитър не отсъди наказателен удар.

Коментарът на Павел Върба - четете тук.

Коментарът на Божидар Краев - четете тук.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Дания започнаха по-силно двубоя, като упражниха висока преса, която сериозно затрудни играчите на Лудогорец при изнасянето на топката. В 9' Ерик Святченко нанесе опасен удар по диагонал към вратата на "орлите", но Ренан успя да избие в корнер. В средата на полувремето Мидтиланд построи добра атака, която завърши с удар на Ауер Мабил от точката за дузпа, но изстрелът му се оказа неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по същия начин като първата - дълбока преса и натиск на Мидтиланд. Защитата на домакините обаче ограничи опасните положения пред вратата на Ренан. Вместо това в 64-ата минута Лудогорец се добра до страхотен шанс за гол, след като вратарят на Мидтиланд Хансен допусна груба грешка при изнасянето на топката. "Орлите" нанесоха няколко удара към вратата, един от които изчистен от голлинията. На повторенията пък се видя, че е имало игра с ръка на футболист на Мидтиланд в пеналтерията, която остана незабелязана от главния арбитър.

В 70-ата минута Мавис Чибота успя да намери пролука в наказателното поле и да подаде към Каули Оливейра. Бразилският халф обаче нанесе твърде слаб удар и не успя да затрудни стража Хансен. Малко по-късно Антон Недялков и Стефано Баджи също опитаха късмета си с удари към вратата на датския отбор, но без резултат.

В 77-ата минута пък Жуниор Брумадо можеше да вкара за Мидтиланд, но Ренан спаси с крак. Минута по-късно Брумадо се "поправи". След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на Лудогорец, при което най-съобразителен се оказа именно Брумадо, който успя да открие резултата - 0:1!

ПРЕДИ МАЧА

Европоходът на българския шампион и хегемон в последните години Лудогорец продължава. "Орлите" мечтаят за 3-ти път в своята история да влязат в груповата фаза на Шампионска лига, като следващата стъпка е датският шампион Мидтиланд от втория квалификационен кръг.

Футболистите на Павел Върба вече се справиха с черногорския Будучност, но класата му е далеч от тази на следващия им съперник. Българският национал Божидар Краев може да се изправи срещу разградчани, тъй като попадна в разширения състав на датчаните.

Срещата на стадиона в Разград обещава да е изключително оспорвана, а букмейкърите оценяват шансовете на двата отбора като равни. Според Павел Върба, най-големият недостатък за Мидтиланд е фактът, че отборът не е играл скоро в официален мач.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 33. Ренан, 3. Недялков, 21. Григоре, 30. Моци, 4. Сисиньо, 12. Анисе, 25. Баджи, 7. Сантана, 13. Чибота, 95. Каули, 28. Кешерю

Мидтиланд: 1. Хансен, 29. Да Силва, 14. Шолц, 28. Свиаченко, 6. Андерсон, 38. Огочукво, 40. Каюсте, 36. Дрейер, 15. Краев, 11. Мабли, 9. Каба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички