Магьосникът Марселиньо поведе Лудогорец към победа в дербито


Магьосникът Марселиньо поведе Лудогорец към победа в дербито
Снимка: Свилен Ризов/БГНЕС

2494 0

Лудогорец победи "Левски" с 2:0 в Разград, а героят на вечерта се казва Марселиньо.

Шампионите с нищо не превъзхождаха съперника си и дори трябва да са радостни, че не губеха в резултата до 62-ата минута, когато на сцената се появи бразилския магьосник и открадна шоуто. С майсторско изпълнение на пряк свободен удар той откри резултата.

Това вдъхна самочувствие на съотборниците му, които заиграха доста по-добре, а в последните 10 минути направо летяха по терена. Второто попадение на Върджил Мисиджан в 87-ата минута вече беше само за статистиката.

Гостите бяха най-близо до гола в 41-ата минута, когато прехвърлящ удар на Борислав Цонев беше отразен от Владислав Стоянов, който извади топката в корнер.

В края на първото полувреме гостите бяха сериозно ощетени. Реферът спря тяхна атака заради засада. Такава обаче по скоро нямаше. Махмудов оставаше сам срещу Владо Стоянов и вероятността да се разпише беше голяма.

Успехът на Лудогорец беше 8-и срещу Левски от 11 мача между двата тима за първенство. "Сините" пък прекъснаха серията си от пет поредни успеха като гост.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна с две поредни центрирания пред вратата на Боян Йоргачевич, от които обаче домакините не успяха да се възползват. В 3-ата минута Белаид се хвърли в краката на Цветелин Чунчуков и изчисти топката, преди тя да бъде овладяна от нападателя на Лудогорец. Секунди след това Върджил Мисиджан направи добър финт, след което стреля, но топката рикошира в крака на Георги Костадинов и излезе в корнер.

Центриране и удар с глава на Цветелин Чунчуков в 12-ата минута. Вратарят на "Левски" Йоргачевич плонжира и лови топката.

Борислав Цонев центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорецв 21-ата минута. Топката стига до Максимилиан Карнер, който стреля с глава покрай вратата.

Шут на Георги Костадинов в 22-ата минута, топката обаче рикошира в Махмудов и става лесна плячка за вратаря на домакините Владо Стоянов.

Принудителна смяна в състава на Лудогорец в 24-ата минута. Йордан Минев напуска заради контузия в бедрото, на негово място влиза Браян Ангуло.

В 29-ата минута след бърза атака на шампионите и центриране на Мисиджан, Вандерсон сваля с глава към Марселиньо, който стреля от воле, но неточно. 

Възможност за Божидар Краев в 34-ата минута. Нападателят на "Левски" засече с глава центриране в наказателното поле, но топката не намери целта.

Борислав Цонев можеше да открие резултата в 41-ата минута. Хубав прехвърлящ удар на футболиста на гостите е отразен от Владислав Стоянов, който извади топката в корнер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49-ата минута Боби Цонев шутира силно от далеч, Владо Стоянов първоначално не успява да хване топката, но после бързо я захлупва.

След грешка в отбраната на Лудогорец в 50-ата минута, "сините" успяха да откраднат топката, тя стига до Де Ноойер, който шутира, но рикошет прави задачата на Владо Стоянов да улови лесна.

В 62-ата минута Марселиньо най-накрая намира начин да пробие вратаря на "сините" Боян Йоргачевич. След заучено изпълнение на пряк свободен удар, бразилецът завъртя топката покрай стената - 1:0

Чудесна възможност за втори гол на Лудогорец в 69-ата минута. Перфектно центриране на Марселиньо по земята е засечено от Лукас Саша, чийто удар обаче срещна тялото на вратаря Йоргачевич. 

В 75-ата минута Йоргачевич отново спасява "сините" от втори гол, след като парира удара на резервата Кишада.

Финален натиск на Лудогорец, гостите се бранят като опълченци. В 86-ата минута Ангуло проби отляво и подаде за Кишада, който се строполи на земята и не успя да засече. Домакините претендираха, че нападателят е фаулиран.

Всичко приключи в 87-ата минута, когато Мисиджан и Кишада комбинираха на двойно, като бразилецът чукна с пета, а холандецът прати в горния ъгъл на Йоргачевич от границата на пеналта за 2:0.

СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Владислав Стоянов, 55. Георги Терзиев, 27. Козмин Моци, 25. Йордан Минев (24 - 16. Браян Ангуло), 88. Вандерсон, 18. Светослав Дяков, 8. Лукас Саша (77 - 30. Андрей Препелица), 93. Върджил Мисиджан, 4. Сисиньо, 17. Цветелин Чунчуков (55 - 11. Жуниор Кишада), 84. Марселиньо; треньор Бруно Рибейро

"ЛЕВСКИ": 29. Боян Йоргачевич, 4. Мики Орачев, 39. Деян Иванов, 3. Аймен Белаид, 30. Максимилиан Карнер, 70. Георги Костадинов (76 - 21. Радослав Цонев), 18. Борислав Цонев, 12. Божидар Краев, 15. Роман Прохазка, 8. Джереми Де Ноойер (90 - 88. Георги Янев), 7. Денис Махмудов (79 - 19. Илия Димитров); треньор Стойчо Стоев

ПРЕДИ МАЧА

След трагичния старт на сезона, Лудогорец взе глътка въздух с 3:2 срещу Черно море в миналия кръг. Предстоящото дерби със "сините" е шанс за тях да понапомпат самочуствие, макар, че както и да завърши двубоя тимът от Разград си остава основен претендент за титлата.

Треньорът Бруно Рибейро няма да направи кой знае какви промени в стартовата единайсеторка срещу "сините" спрямо гостуването във Варна. Очаква се португалецът да извади от титулярите Кишада и Александър Василев. Мястото на първия ще бъде заето от Цветелин Чунчуков. Бившият нападател на Ботев (Пд) въобще не попадна сред 18-те за "Тича". Заради това разградчани заложиха на върха на атаката на Кишада. Правилото за един българин до 21 години сред титулярите пък бе изпълнено с включването на Василев. Той обаче игра изключително слабо и още на почивката отстъпи мястото си на Вандерсон. Бразилецът се намира в добра форма, но се очаква и срещу "Левски" да остане на пейката. По всяка вероятност вместо Василев ще стартира Лукоки. Това ще доведе до разместване и Мисиджан, който действаше като дясно крило срещу Черно море, ще мине на левия фланг.

"Левски" пък не можа да събере пълна група и потелги за Разград с едва 16 футболисти. За пореден кръг треньорът Стойчо Стоев не може да разчита на двамата си нападатели Атанас Курдов и Умар Диаби, които все още не са картотекирани. Очаква се той да направи само една промяна - на мястото на наказания капитан Веселин Минев ще действа Аймен Белаид. Тунизиецът е възстановен от контузия в бедрото и ще бъде ляв бек.

Лудогорец е един от най-неприятните съперници за "Левски" в последно време. В общо 10-те им сблъсъка до момента за първенство "сините" са записали едва 3 успеха, докато "орлите" имат 7. В Разград пък ситуацията е още по-неприятна за гостите, които само веднъж са имали шанса да си тръгнат с трите точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички