Люпко се изложи в опит да обясни краха на Звезда


Люпко се изложи в опит да обясни краха на Звезда

3108 0

Треньорът на "Левски" Люпко Петрович е силно разочарован от отпадането на бившия му тим Цървена звезда от надпреварата за Шампионска лига. Сръбският гранд бе елиминиран от българския шампион Лудогорец.

Петрович, който изведе Звезда до КЕШ през 1991 година, обясни поражението в реванша с факта, че треньорът Миодраг Божович не е имал време за лятната пауза да опознае атакуващия халф Гелор Канга, който си изкара червен картон в мача и повлия на изхода на двубоя.

"Канга безспорно е голям футболист, но никой в Звезда не знаеше какъв е истинският му характер. Проблемът на треньора е, че той се нуждае от време, за да изучи играчите - как реагират, как се държат. Е, Канга направи нещо, което не може да бъде оправдано. Проблемът на Божович е, че няма негов адекватен заместник. Той загуби най-важния си играч, който направи разликата на терена", анализира Петрович пред novosti.rs.

"Няма да кажа нищо ново, но тим за Шампионска лига не се прави за един междусезон", каза още треньорът на "сините".

Това, което Люпко Петрович изпуска обаче е, че Миодраг Божович и Канга са работили заедно в Ростов една година. Нещо повече - именно Божович привлича габонеца в руския тим, както и в Цървена звезда. Това означава, че е запознат с качествата му.

Още нещо интересно изпъкна в думите на Петрович. Преди реванша в Белград той заяви, че Звезда е по-добрият тим и ще елиминира спокойно Лудогорец. Сега той казва: "Знаехме, че българският тим е по-качествен и преди двата мача, но Звезда имаше своите шансове в Разград да победи. Жалко, че се пречупи в продълженията пред 50 000 фенове".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички